用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 到校服務... 等幾耐?
樓主: angelhschu87
go

[聽/語障] 到校服務... 等幾耐? [複製鏈接]

angelhschu87 發表於 19-10-25 09:22
琴日剛收到信, 回覆社工 confirm 接受 service

你知道之後程序係點?

之後服務機構call我,約我去佢地中心同佢地傾下方向,同做多次簡單評估

其實排到校好啲定兼收好,有冇人俾意見?

matthew0308 發表於 19-10-29 23:51
其實排到校好啲定兼收好,有冇人俾意見?

係做完評估後個醫生/EP/CP 建議你去邊條隊先有得排邊條架喎,你個case係咪兩條都叫你排?
我之前幫個女轉校in過一間有I位嘅學校,以經驗嚟睇,校長同老師的確比較了解SEN小朋友情況,可以因材施教。但個人覺得學嘅野較淺,係happy school,對將來升小冇優勢,所以最尾冇揀到。
利申:小朋友去年開始排E位,啱啱轉咗排O位。

係呀,醫生建議o 或i位,所以唔知排那一個,睇下有冇過來人分享。i位學野太淺也是我擔心的事。因為一派左俾你,就無得返轉頭

回覆樓主:

等左4個月
6月排
10月有位

回覆 matthew0308 的帖子

可以分享一下你地最後點揀嗎?我都有呢個難題,最近派到I位,本來我已經註冊左K1,宜家仲未決定要唔要I位
I位番全日制…呀女主要係大肌肉同言語較遲…

kekenana 發表於 20-6-18 08:53
回覆 matthew0308 的帖子

可以分享一下你地最後點揀嗎?我都有呢個難題,最近派到I位,本來我已經註冊左K1 ...

如果你唔會另外同佢係出面再做其他training當然 I 位好啲啦
Training係越密越好
‹ 上一主題|下一主題