用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 備戰大學 暑假 econ 補習
go

暑假 econ 補習 [複製鏈接]

呀仔中四原本讀 BAFS,因對此科無興趣,經學校批准後,中五開始轉讀 econ。呀仔會喺暑假溫習,盡快追番其他同學嘅進度。
請問大家知唔知,如果想搵補習,邊度可以喺暑假補番成個中四嘅 econ 課程?謝謝。

18    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

應該各大天王補層社都有各科暑期班,不過教到幾多我又唔知了

keibri 發表於 19-7-17 21:10
呀仔中四原本讀 BAFS,因對此科無興趣,經學校批准後,中五開始轉讀 econ。呀仔會喺暑假溫習,盡快追番其他 ...
我都覺得 Econ 其實相對容易讀,其實自己上網睇YOUTUBE都學到。

王家爸爸 發表於 19-7-17 22:09
我都覺得 Econ 其實相對容易讀,其實自己上網睇YOUTUBE都學到。
想請教youtube那裡可找到資料?

chanryan 發表於 19-7-31 12:01
想請教youtube那裡可找到資料?
https://www.youtube.com/watch?v=Vss3nofHpZI
從最基本既經濟概念講起:
1. What goods and services to be produced?
2. How to produce?
3. Who gets them?

王家爸爸 發表於 19-7-31 12:28
https://www.youtube.com/watch?v=Vss3nofHpZI
從最基本既經濟概念講起:
1. What goods and services to b ...
謝謝

‹ 上一主題|下一主題