用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣區-王少清中學好唔好? 屬band1中 定 band 1尾? ...
樓主: JackalB
go

荃灣區-王少清中學好唔好? 屬band1中 定 band 1尾?

回覆 hkpapa852 的帖子

好快手

王比何中及可中好DD

回覆 Sept0101 的帖子

但佢擺出來的優異學生同何傳耀與可風都有勁明顯嘅差距播? 最佳都係得兩科5**, 成張表夾埋都得6個5**...何傳耀擺出來的夾埋有14個5**, 可風擺出來的夾埋有20個5**...
由此推算, 王少清今屆應該都唔係考得十分好, 算是中挺吧? 至於可風, 明顯地今屆比之前差了, 但尖子仲保持住(佢有張各科LEVEL 5成績列出, 睇落唔太差)...至於何傳耀, 都叫做可以掛? 似乎"止跌"了...
不過無論點睇, 三間都係同荃官有非常明顯的差距...

回覆 pigpigsheep8888 的帖子

岩先留意到, 王今屆竟然得111名學生考DSE, 比其餘三間少咁多, 有D奇怪...見你話何鍾意留班, 會唔會王更"嚴重"? 大家都收四班學生, 點解王得咁少人考DSE...

其餘幾間都是120幾,130畢業生,王只有111人,會唔會是王有10個留班,整靚d盤數?

Dylanli2017 發表於 19-7-16 18:29

其餘幾間都是120幾,130畢業生,王只有111人,會唔會是王有10個留班,整靚d盤數? ...

冇留意到,各位真的 很厲害

醒目開學勳章

Dylanli2017 發表於 19-7-16 18:29

其餘幾間都是120幾,130畢業生,王只有111人,會唔會是王有10個留班,整靚d盤數? ...
操行分不達標,王都會要學生留班

peggy 發表於 19-7-16 21:28
操行分不達標,王都會要學生留班

操行不達標是什麼意思?C?

senkawa 發表於 19-7-16 16:30
回覆 pigpigsheep8888 的帖子

岩先留意到, 王今屆竟然得111名學生考DSE, 比其餘三間少咁多, 有D奇怪...見 ...

好勁,咁都比你地睇到!

醒目開學勳章

kc_united 發表於 19-7-17 18:06
操行不達標是什麼意思?C?
前年阿仔有個朋友,因操行分不達標升唔到S5,咁我冇問幾多分先達標

JackalB 發表於 19-7-15 15:45
如題

王過去兩年一定好過何
王上升中,相反何下跌中
不過今年就唔知

可>>何>王

回覆 sunflower2000 的帖子

是否有精英班?

eatmonmon 發表於 19-7-23 23:43
王過去兩年一定好過何
王上升中,相反何下跌中
不過今年就唔知