用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 第31志願,請問是如何派成的?
樓主: chansy1231
go

第31志願,請問是如何派成的?

In2c68 發表於 19-7-14 15:02
回覆 chanti 的帖子

呢個更加有趣,我諗有時學校以為自己叻d或水皮d,都好影響佢覺得果個排位!就好似佢以 ...

所以我最初狂報直資定位。學校唔講就唯有家長努力。

回覆 little_yolky 的帖子

我也估計觀塘轉九龍城,可能由B2 - B3

鄧波有90個位,又係男校,好多band 2 放第四,五,止蝕

chansy1231 發表於 19-7-14 14:57

鄧鏡波排第3,諗住男校做保險線,佢band 2a-2b?最後派唔到!
鄧鏡波乙3都唔入,可以肯定係變咗B3。
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

bobechristy 發表於 19-7-14 19:55
回覆 little_yolky 的帖子

我也估計觀塘轉九龍城,可能由B2 - B3

我自己由KL5轉KL3都好驚,因為申請時呈三未考,若有任何閃失由1a
跌落1c,咁再轉埋網就有出事的機會!所以我連後備方案都諗好:

乙一)KL3他區B1
乙二)SJACS

幸好最後用不著這個方案。

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

In2c68 發表於 19-7-14 03:46
我個都係30間唔中去左九龍城區最多人唔like果間, 揀學校時老師睇過頭十間選擇都ok我都係band2-band3咁去,  ...

宜家係未已唔收叩門form?

簽名被屏蔽

回覆 hkpapa852 的帖子

估計正確,我校b2 仔放第四,五,已經止蝕

Cakecup 發表於 19-7-14 23:31
宜家係未已唔收叩門form?

直資就可能收!

最後今朝鄧波仔註冊,原第三志願,得來不易,感恩惜福!
只願努力中的家長莫灰心加加油!

Poyau    發表於 20-6-27 21:35
subb    發表於 19-7-16 14:31

chansy1231 發表於 19-7-15 13:42
只願努力中的家長莫灰心加加油! ...
恭喜
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

奥脫福 發表於 19-7-14 22:58
我自己由KL5轉KL3都好驚,因為申請時呈三未考,若有任何閃失由1a
跌落1c,咁再轉埋網就有出事的 ...

其實轉區真係好大風險,原校老師又唔熟,而且好多學校甚至無呈分名次,得級名次。其實兩者可以差天共地。

終於雨過天青

奥脫福 發表於 19-7-14 22:58
跌落1c,咁再轉埋網就有出事的 ...

恭喜

恭喜樓主,可否講講原本派左邊間?

回覆 asdflive 的帖子

黃大仙卜記。

恭喜哂!

little_yolky 發表於 19-7-14 14:08
觀塘B2去九龍城跌band好大可能吧。何況所謂既B2B/C只係家長一廂情願將一個band除3而已,實際係咪2B好難講 ...
請問, 打折應該要打幾多才穩陣, 如小朋友全級是 30/163 (35 網), 太約屬於什麼組別 (主科 4A)

回覆 拿拿利 的帖子

黃宣,  紅馬 定葛量洪? 唔同小學往跡可以好唔同

Diversifyedu 發表於 19-7-16 16:56
回覆 拿拿利 的帖子

黃宣,  紅馬 定葛量洪? 唔同小學往跡可以好唔同
黃宣