用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 上智 vs 油真
樓主: caribbean1
go

上智 vs 油真   [複製鏈接]

mcl203 發表於 19-7-26 12:10

我小朋友P3已經被同學趁佢唔係位,開佢書包攞走份project都 ...
真架?老師知唔知?

cafeva 發表於 19-7-27 13:46
真架?老師知唔知?

份project咪係交俾老師攞credit囉,老師comment完,位同學交番俾我小朋友改。我小朋友當然話我唔知老師有乜指示喎,你既然知當然係你去改啦,由頭再改一次~~~

俾人偷左份project,當然小朋友有唔開心,但小事啫,你要攞威咪自己搞埋佢囉,無必要下下去同老師投訴~~~

little_yolky 發表於 19-7-24 08:30
咁緊係解決唔到先問大家有無咁經驗解決。佢兩個同學唯有密密手朝早做返佢。我讀咁耐書都無見過D咁既同學, ...
我女仲大鑊,佢成組人都唔做野,得佢一個人做,琴晚先畫完畫,今日又要寫 drama script, 我問佢,點解得佢做,佢話其他人唔理喎,咁佢唯有自己一個人做,咁都得?真係想返學校去同老師了解一下。

ksli312 發表於 19-7-27 18:16
我女仲大鑊,佢成組人都唔做野,得佢一個人做,琴晚先畫完畫,今日又要寫 drama script, 我問佢,點解得佢 ...

bridging course老師唔係學校老師,捱埋幾日就算,最緊要認住下次唔好搵佢地同組。好彩,阿女果個麻煩同學原來鍾意畫畫,D字仲寫得好靚,所以佢同另一位無做嘢同學負責畫畫

kirstyau 發表於 19-7-27 01:26

嘩!直頭搶喎  乜P3有咁曳!

乜依家D小朋友咁拽?

mcl203 發表於 19-7-27 11:51
只可以講,有D同學仔自幼就被培訓成極chur系列,只要可以出位領功就會去做~~~
...

乜依家無教小朋友唔好鋒芒畢露㗎咩?做人要低調D好。中一中文第一課就教楊修之死喔。

little_yolky 發表於 19-7-27 18:38
乜依家無教小朋友唔好鋒芒畢露㗎咩?做人要低調D好。中一中文第一課就教楊修之死喔。
...

果年係P3,所以仲未識楊修之C~~~

我女仲大鑊,佢成組人都唔做野,得佢一個人做,琴晚先畫完畫,今日又要寫 drama script, 我問佢,點解得佢 ...

安慰下阿女,天將降大任於斯人也,必先勞其筋骨,餓其體膚,苦其心智。

多勞多得,觉得係賺就会好过。-个人做哂好过各人有各人意见之餘又無建設性,反正又唔係真計分,咪豪俾佢地,認住呢幾个嘜頭,开学組隊避开哂佢地~

mcl203 發表於 19-7-27 17:52
份project咪係交俾老師攞credit囉,老師comment完,位同學交番俾我小朋友改。我小朋友當然話我唔知老師有 ...
哦原來係group project, 咁無所謂啦。我就唔介意自己個做多D,至驚佢係懶果個啫
‹ 上一主題|下一主題