用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 Best 5 有 15 分, 但英文1。。。
go

Best 5 有 15 分, 但英文1。。。

Best 5 有 15 分, 但英文 1, 已經報左 IVE 讀高級文憑, 要讀一年基礎課程先。

唔知仲有冇其他選擇呢?

做得好,吾好放棄,好多路通羅馬

醒目開學勳章 王國長老

讀住先,重考英文,可考慮ielts,雖然貴但無限復活,成日有得報。而且自修又得,搵班亦唔難,長嘅短嘅周街都有

一般ielts 6 級等同英語3級 (OU 5.5 tim)
https://ido.vtc.edu.hk/textonly/tc/general_entrance_requirements/

http://www.ouhk.edu.hk/wcsprd/Satellite?c=C_ETPU

hksarhksar    發表於 19-7-13 10:45
hksarhksar    發表於 19-7-13 10:45

Charlotte_mom 發表於 19-7-13 08:42
讀住先,重考英文,可考慮ielts,雖然貴但無限復活,成日有得報。而且自修又得,搵班亦唔難,長嘅短嘅周街 ...

我覺得意義不大,1分,即整體都吾得,吾係一時失手,ielts 一樣有四張paper,都要睇實力,讀foundation 攞認可比較直接及省時。

Charlotte_mom 發表於 19-7-13 08:42
讀住先,重考英文,可考慮ielts,雖然貴但無限復活,成日有得報。而且自修又得,搵班亦唔難,長嘅短嘅周街 ...
深圳書城多ilets書

謝謝大家的意見🙏