用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 堅尼地道聖若瑟2019-2020交流區
go

堅尼地道聖若瑟2019-2020交流區

昨天買了校服,未買書初來報到,大家入來傾吓

回覆 may3377 的帖子

請問知唔知收左幾多個 st joe PS 仔?

JQKbaby 發表於 19-7-12 14:33

請問知唔知收左幾多個 st joe PS 仔?
官方數字 : 99

參加吾到 Bridging class.....額滿 !你們呢?

後來都找到資料
原來中一收180個

Hello, 我們昨天也買了校服,但太長龍取不了先走,遲D先去Benny’s 取

回覆 Babywhale 的帖子

想問吓暑期中文功課睇嘅嘅圖書有冇規定那本書

may3377 發表於 19-7-12 21:34
回覆 Babywhale 的帖子

想問吓暑期中文功課睇嘅嘅圖書有冇規定那本書

冇講、16號記得問就是.

回覆樓主

假期作業果本Summer adventure,似乎賣到斷嗮貨

回覆 chelsea_ying 的帖子

我都買唔到

may3377 發表於 19-7-22 13:14
回覆 chelsea_ying 的帖子

我都買唔到

銅鑼灣商務已經有貨、而聽說大眾也有了(不過吾知邊間)

今早打去出版社問,原來銅鑼灣商務已經幫聖若瑟hold了貨,只要帶學校通告去就可以買。不過一定要去銅鑼灣。我剛去了,果然有!昨天我去同一分店,店員話冇貨

醒目開學勳章 王國長老

學校討論區禁止交易活動 ( 2017年7月3日生效 )

自2011年9月,可於學校討論區進行二手校服及專屬書包交易活動後,屢見有跨版式違規重複張貼,部份校區更充斥交易(徵/售/換/送)主題,影響家長交流討論,有見及此,由即時起,禁止校區任何交易活動,今後所有學校專屬用品之交易,必須按站規 ,發表於EK二手市場並選用合適分類

校區交易主題處理之安排 :
1. 校區內,現存的所有交易主題,會搬移到<回收文章>版區
2. 2017年7月3日至31日,為適應期,如有違規的交易主題,會搬移到<回收文章>版區
3. 2017年8月1日後,如有違規的交易主題,會搬移到<違規文章>版區

屢次違規者,可被警告或禁言,嚴重違規更可被永久禁止訪問
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

囝仔昨天參加完第一天迎新會,佢話訓導老師講校規都幾嚴....