用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 沙田蘇浙公學交流區
樓主: denleung1997
go

沙田蘇浙公學交流區

回覆 betty10 的帖子

好似话多中學生用gregory, 要26L, 但要千幾元,好貴,我亦未買。昨天我都叫阿女著長PE褲,印象中系唔可以著短褲周圍去,除非PE堂。佢都话好熱,做咩唔比著短褲。

ANNDU 發表於 19-8-13 09:05

好似话多中學生用gregory, 要26L, 但要千幾元,好貴,我亦未買。昨天我都叫阿女著長P ...

沙田有冇門市?想去睇吓!
謝謝!好似話短褲只可上PE堂前換!

francisca 發表於 19-8-8 18:04
Hello!  我個女都係今年中一, 大家可以交流下!

你的女兒編入哪班?

回覆 ANNDU 的帖子

我呀囡都係咁講, 問佢都係答OK啦!穿長褲好熱啊!

阿仔編咗入A班。佢返嚟投訴,話好多同學休息在手機打遊戲,例如王者榮耀、pubg,但係我又唔畀佢在手機上裝遊戲。

如果畀佢裝遊戲,佢肯定日打夜打,唔會停。

Den

ANNDU 發表於 19-8-13 09:05

好似话多中學生用gregory, 要26L, 但要千幾元,好貴,我亦未買。昨天我都叫阿女著長P ...

嘩千幾蚊書包,肯定不會買畀佢。

“千金難買少年窮”

Den

回覆 denleung1997 的帖子

我女暫時無手機,短期內亦唔考慮買比佢,如果有,真系怕佢日玩夜玩,因為未識自律,影響學業又影響親子關係

回覆 denleung1997 的帖子

如果個書包質量好,我覺得可以投資,因為會用6年,如果質量唔好,中途要換書包,條數都差不多,咪當貴買平用囉

denleung1997 發表於 19-8-15 11:40
阿仔編咗入A班。佢返嚟投訴,話好多同學休息在手機打遊戲,例如王者榮耀、pubg,但係我又唔畀佢在手機上裝 ...

我個仔都係A班,佢都話d同學仔休息時間打手機,其實學校犯圍不可用手機,只不過還未知校規,等他們上了德育堂會好d

大家好!我阿女都係今年F.1學生,請多多指教

回覆樓主:

請問各位家長,有同學仔是第二、三志願入嗎?

請問沙蘇家長, 是不是中一至中六也是普教中? 甘報dse 中文可否用廣東話考oral 同listening, 謝謝

Hi 想問下mini school atlas 7th edition呢本有冇用?是否要買?謝謝(emoji)(emoji)