用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九華叩門有冇人收到電話?
樓主: bonniec2000
go

九華叩門有冇人收到電話?   [複製鏈接]

babywoman 發表於 19-7-18 19:02

叩入的,之前派乜學校?我見朋友嘅仔分數唔差,但佢連面試的機會都冇,佢一心想入聖芳濟 ,鄧佢可惜。

今日咁岩見到位德信家長,佢話級二十內有得in九華,唔知真唔真?

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 19-7-18 21:32
今日咁岩見到位德信家長,佢話級二十內有得in九華,唔知真唔真?

...

我都有所聽聞~
不過有得in還有得in,但不代表收, 聽聞聖方濟各今年都30人去in九華, 最終都唔係入到30個。

奥脫福 發表於 19-7-18 21:32

...

我舊年已聽過呢個傳聞,但唔知真假。

bbforever 發表於 19-7-18 21:52

我都有所聽聞~
不過有得in還有得in,但不代表收, 聽聞聖方濟各今年都30人去in九華, 最終都唔係入到30個 ...

咁SFA的叻仔主力都係去SJC或者男拔,貨源攤薄左;再加上級前列同學
只有一封校長推薦信,咁同學們好自然將九華放落無推薦信的自行二果度。

以阿仔學校為例,級十內有三人in九華,不過當中只有一人是自行一,所以
亦只係入左一個。

奥脫福 發表於 19-7-18 21:26
我剩係知最近六年德信派九華的人數均低於兩間油天。
去年德信入九华的人數已升,去年19個而油天只得10個,時移世逆了!

kkhon 發表於 19-7-18 23:06

去年德信入九华的人數已升,去年19個而油天只得10個,時移世逆了!

係?咁真係失覺哂。

其實我在呢個帖講左咁多,都係想俾d正能量失落九華而又心繫於她的同學仔
,希望他們可以初心不忘,做好自己再回來話俾校長聽你的決定是錯的。。。
無諗到引埋d無聊抽水王入黎抽水:落井下石又有,幸災樂禍亦有,睇左真係
會令人洩氣。唉!

其實。。。

咁得閑咪多d去女校做龍友囉,九華無妹妹仔架!(當然九華有好多靚太)

https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=2840149&do=album&picid=163726#pic_block

趁著開放日,好癡線的一早從牛頭角站行上樂意山女校看看女孩有多漂亮,景色有多優美。。 不枉我行那1k斜路連幾百級樓梯,果然有好野睇。 入到去盲摸摸,行到禮堂門口,我問是否升中簡介會,小姑娘話係時裝表演。 入到去黑蚊蚊,不久就2位有司儀出場,跟不少學校一樣,都是一粵一英的發言。 原來時裝是聖傑靈的傳統 ...

https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=2840149&do=blog&view=me&from=space

babywoman 發表於 19-7-18 22:33
我舊年已聽過呢個傳聞,但唔知真假。

是真啲……
‹ 上一主題|下一主題