用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍塘香島中學VS培道
樓主: JaneLIANG
go

九龍塘香島中學VS培道

little_yolky 發表於 19-7-12 14:11
去參觀時D學生好乖㗎,交通又方便。不過睇過佢地中文科D教材係有D深,努力呀!
...

今日註冊翻來翻開學校派的暑期作業,阿女確係勾頭

bbforever 發表於 19-7-12 20:09
今日我問咗,無消息係因為應試分數屬擲界位, 所以唔call住, 如果做卷ok嗰啲就電話通知可以註册,做卷成績 ...

唔該晒你呀!唯有等,真係急死,我咩都唔敢買住

Dylanli2017 發表於 19-7-12 13:06
回覆 conniewktang 的帖子

全英對香島來講是一件好事,因為我果時佢只是英文差d,我中五時,香島都有2,3個 ...

咪玩啦,香島幾時出過十優?我仔讀香島,非常認同係一間好學校,但你唔能夠講啲不盡不實既野

朋友叩香島,派位第二日收咗。做卷三個鐘,下午打電話通知收咗.

回覆 funfunyuyu 的帖子

有,你仔同我都唔同年代,你自己返去問老師啦。有個叫benny fong是十優。

無小食部?咁出去LUNCH要去又一城食呀?

JHsbb 發表於 19-7-15 12:20
無小食部?咁出去LUNCH要去又一城食呀?

中四前都要留校食飯盒

可否分享九龍塘香島中學筆試中英(作文)數(中/英)大約考什麼? 是否需要再面試?

小妤兒 發表於 19-7-28 16:30
可否分享九龍塘香島中學筆試中英(作文)數(中/英)大約考什麼? 是否需要再面試? ...

講真,其實係第一輪自行收生時就收左小女了,只記得當時小女講話題目吳算難,而且當時也一起面試埋家長了,到七月九號才被正式通知收左小女,所以都真吳記得考什麼題了

醒目開學勳章

KEROROBB 發表於 19-7-12 14:46
回覆 little_yolky 的帖子

100% 無聽錯. 我果日都聽到相同資料. 2019入學的 數/ 科/ IT用英文, 其他用中文 ...

如果係咁未算英中喎,因為英中地理及歷史也用英文教