用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 賽馬會體藝中學 教科書
樓主: angela5736
go

賽馬會體藝中學 教科書   [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

clokwai 發表於 19-7-14 15:10
唔係咩色都得咩,唔好太誇張就可以,我仔係全黑色波鞋
就係咩色都得

就係估唔到有學生咁乖著純白色, 仲要係勁多人著

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

miriam 發表於 19-7-14 14:55
無上黎 EK 既家長都唔知點算.............

我有啲fd搭fd既朋友仔都 順手講埋佢地知,叫朋友講佢地知,幫到幾多就幾多囉

clokwai 發表於 19-7-14 15:00
我昨日去三聯,佢話冇得訂,叫我自己去書商買

我係商務訂哂, 係無得訂2本 reader同 read to achieve 1咋,你去商務問問

Thanks 各位媽咪,好彩有上嚟,唔係都幾煩,幾頭痛

Read to achieve 這本剛剛問了出版社,佢話沙田商務會返貨,叫我地去沙田商務訂喎!

去了沙田商務問,又話冇(emoji)

1. 請問過往家長, 老師容許去 library 借READER 上堂用? 即我堂堂都有呢本 READER 就得? 是否每一個 CYCLE 只用一次個 D? 定係當教科書用?
2. 耳機即係點?  係咪即係插落MOBILE PHONE 個 D 都OK?

THX

醒目開學勳章 王國長老

timothy913 發表於 19-7-15 11:30
去了沙田商務問,又話冇(emoji)
安全計問佢地 "都會廣場 6樓 611-612室" 有無現貨喇
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Panda1017 發表於 19-7-15 11:42
1. 請問過往家長, 老師容許去 library 借READER 上堂用? 即我堂堂都有呢本 READER 就得? 是否每一個 CYCLE  ...
記住帶有插既headphone

miriam 發表於 19-7-15 11:47
安全計問佢地 "都會廣場 6樓 611-612室" 有無現貨喇

其實我都係問都會廣場嗰度,係佢叫我問沙田商務,我再打電話返去話沙田商務冇,佢先肯幫我留,未有貨。

醒目開學勳章 王國長老

timothy913 發表於 19-7-15 20:48
其實我都係問都會廣場嗰度,係佢叫我問沙田商務,我再打電話返去話沙田商務冇,佢先肯幫我留,未有貨。
...
會唔會係出版商都未返到貨..........

受到警告

回覆樓主:

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽
簽名被屏蔽

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

回覆樓主:

Pee s1著校服或便服?

回覆樓主:

你地係pe 定art呀?

回覆樓主:

我啱啱去咗學友書店,但放棄了,排咗半個鐘,條隊冇郁過,前面仲有廿零人

tszwan123 發表於 19-7-16 14:37
我啱啱去咗學友書店,但放棄了,排咗半個鐘,條隊冇郁過,前面仲有廿零人
...

其實真係唔使去呢度買,我尋晚排幾個鐘,買得幾本,其餘冇貨,嘥曬D時間

回覆樓主:

我之後去咗佐敦"漢榮書局"買,起碼有冷氣嘆,15分鐘買完走得。 未有嘅書職員叫我遲d黎買,之後會返貨。(故事書除外)

tszwan123 發表於 19-7-16 15:24
我之後去咗佐敦"漢榮書局"買,起碼有冷氣嘆,15分鐘買完走得。 未有嘅書職員叫我遲d黎買,之後會返貨。(故 ...
所以我咪去公司樓下間商務, 放工落去攪, 無既就訂埋, 每齊3本書CALL我去拎一次, 起碼方便.

艾莉 發表於 19-7-16 16:24
所以我咪去公司樓下間商務, 放工落去攪, 無既就訂埋, 每齊3本書CALL我去拎一次, 起碼方便. ...

下次學下你先!起碼唔駛身水身汗
‹ 上一主題|下一主題