用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 賽馬會體藝中學 教科書
樓主: angela5736
go

賽馬會體藝中學 教科書  

醒目開學勳章 王國長老

cgefamily 發表於 19-7-14 12:28
我係中二生家長
The Absolutely True Dairy of a Part-Time Indian
*Stargirl
你 S.2 係邊兩本?

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

cgefamily 發表於 19-7-14 12:28
我係中二生家長
The Absolutely True Dairy of a Part-Time Indian
*Stargirl
搵到書單係 Holes & Walk Two Moons, 呢兩本只得齡記有

買左返黎完全未用過, 係書櫃好安詳咁訓到依家

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆樓主:

大家可以上網訂那兩本reader, 我剛剛都訂了。直接由英國寄過來,價錢已包郵費。

https://www.bookdepository.com

miriam 發表於 19-7-14 13:52
一直以黎學校用既 reader 其他書局都難搵兼唔代訂, 係得齡記先搵到.

襯依家學校未放暑假, 各準 S.1 家長真 ...
打算考PER S-1個日順手去校務處反影

咁請問
Read to Achieve 1(Hong Kong) ( 2nd Ed) 呢本邊間有呀?

mamacc 發表於 19-7-14 13:41
係呀,考Pre-S1那天要自備耳機
Thanks

mamacc 發表於 19-7-14 14:32
大家可以上網訂那兩本reader, 我剛剛都訂了。直接由英國寄過來,價錢已包郵費。

https://www.bookdeposito ...
即時上去訂, 唔該哂~ 想問下 Read to Achieve 1 你係邊間買呀?

醒目開學勳章 王國長老

艾莉 發表於 19-7-14 14:34
咁請問
Read to Achieve 1(Hong Kong) ( 2nd Ed) 呢本邊間有呀?
最安全去返出版商度買

Stanford House

Unit 611-612, 6th Floor, Citimark, 28 Yuen Shun Circuit, Shatin, New Territories, Hong Kong
香港新界沙田小瀝源源順圍28號都會廣場 6樓 611-612室

Tel 電話+852 2330 2533
Fax 傳真+852 2330 3598
Email 電郵  [email protected]

Business Hours 辦公時間 :

Monday to Friday 星期一至五 : 9:00 am to 5:30 pm
Saturday 星期六 : 9:00 am to 1:00 pm                       
(Closed on public holidays 公眾假期休息)

Read to Achieve 1, Hong Kong Edition (with Audio CD)

請問英文書同普通話書2019版係边到買,边到有貨

miriam 發表於 19-7-14 14:38
最安全去返出版商度買

Stanford House
THX~

醒目開學勳章 王國長老

clokwai 發表於 19-7-14 14:40
請問英文書同普通話書2019版係边到買,边到有貨
2019 版即係今年先出, 要等印好晒先有, 最好係去書局一次過訂晒, 我就去開三聯, 有貨會通知

假如開學時都未有書, 過往經驗係學校會畀資料學生直到有書為止

醒目開學勳章 王國長老

艾莉 發表於 19-7-14 14:41
THX~
不如放張書單畀我睇睇

miriam 發表於 19-7-14 14:42
不如放張書單畀我睇睇
我所有書都係公司樓下商務訂哂(佢同我講左有書未出, 有D出左個未送到黎, 到左會CALL我), 岩岩個2本reader 都上左上面個網訂左, 16號個日會順便去埋STANDRORD HOUSE HK 買埋本READ TO ACHIEVE1 架喇.

唔該哂咁多位家長~

mamacc 發表於 19-7-14 14:32

https://www.bookdeposito ...
即訂~唔該哂~

不如放張書單畀我睇睇
係街, 無係手~

醒目開學勳章 王國長老

艾莉 發表於 19-7-14 14:51
我所有書都係公司樓下商務訂哂(佢同我講左有書未出, 有D出左個未送到黎, 到左會CALL我), 岩岩個2本reader  ...
無上黎 EK 既家長都唔知點算.............

2019 版即係今年先出, 要等印好晒先有, 最好係去書局一次過訂晒, 我就去開三聯, 有貨會通知

假如開學時都 ...
我昨日去三聯,佢話冇得訂,叫我自己去書商買

醒目開學勳章 王國長老

clokwai 發表於 19-7-14 15:00
我昨日去三聯,佢話冇得訂,叫我自己去書商買
好彩 16/7 你地要返學校考 PS-1, 可以順便過去, 不過最好打左電話問有無貨先

醒目開學勳章 王國長老

波鞋呢學校就無限制要全白色或者幾多成係白色

我囡話有一年既 S.1 真係好乖, 佔左 7 成以上都係著全白色波鞋

miriam 發表於 19-7-14 15:05
波鞋呢學校就無限制要全白色或者幾多成係白色

我囡話有一年既 S.1 真係好乖, 佔左 7 成以上都係著全白色波 ...
唔係咩色都得咩,唔好太誇張就可以,我仔係全黑色波鞋