用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SMC 聖瑪加利男女小一面試
樓主: Chan343
go

SMC 聖瑪加利男女小一面試  

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
打左去學校問,稱7月interview 這批有無offer 都會收到信,話剛這一兩日寄出,話一星期內無消息先再打俾佢地

Thanks for update!

Chan343 發表於 19-9-11 10:54
打左去學校問,稱7月interview 這批有無offer 都會收到信,話剛這一兩日寄出,話一星期內無消息先再打俾佢 ...

好緊張又擔心
我兒子是7月見的。
咩都未收到

pinkymikemarcus 發表於 19-9-11 11:32
好緊張又擔心
我兒子是7月見的。
咩都未收到

我都好緊張,如果有waiting 都好,唔想收reject

Chan343 發表於 19-9-11 11:33
我都好緊張,如果有waiting 都好,唔想收reject

係。
認同
waiting起碼都重有機會

回覆 Chan343 的帖子

請問係咪收信係for waiting , reject ? 無收到信既等call?

swnatalie 發表於 19-9-11 11:42
回覆 Chan343 的帖子

請問係咪收信係for waiting , reject ? 無收到信既等call?

俾左我個學生編號職員check,佢話會收信架啦(我估佢先double check 左我無2nd in才這樣回),然後我再三確認是否什麼result 都會有信,定reject 才有,佢堅稱什麼results 都是這周(定7天內)會有信

看情況,只有很少人有二面機會

大家互相update 啦..... 如果7日後無信就打去學校問下

剛打去學校,連application no都唔查了 只叫等消息

回覆樓主:

請問呢幾日有人收到信嗎?

咁即係已經做完晒7月in嗰批?

回覆樓主:

朋友收左reject掛號
是7月in的

wongszehang 發表於 19-9-11 17:55
朋友收左reject掛號
是7月in的

Reject 掛號果批好像星期一收......

今日星期三,有無人今日有信?

yhf 發表於 19-9-10 14:35
有3rd in?
唔係只得2nd in?

如2面當日校長得閒見埋家長,就唔使3面。我地上年2面見老師。第二日收到電話返去見校長。

btw,小朋友返學超開心,老師好有愛心。希望大家入到呢間好學校。

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
spookykenny 發表於 19-9-11 15:51
剛打去學校,連application no都唔查了 只叫等消息

你都是7月嗎? 好像還是無人收信。

Chan343 發表於 19-9-12 11:12
你都是7月嗎? 好像還是無人收信。

是,也是7月。

但小朋友是細b,又玩不完所有遊戲,所以都是陪跑吧。。。

spookykenny 發表於 19-9-12 11:21
是,也是7月。

但小朋友是細b,又玩不完所有遊戲,所以都是陪跑吧。。。

我玩晒所有遊戲,考咗一個鐘多啲,最後都係陪跑

testher 發表於 19-9-12 11:22
我玩晒所有遊戲,考咗一個鐘多啲,最後都係陪跑

不要灰心。其實經歷了幾場之後,已經變了平常心。小朋友盡了力,唔收都無辦法。唯有報多幾間,諗定後路。

spookykenny 發表於 19-9-12 12:03
不要灰心。其實經歷了幾場之後,已經變了平常心。小朋友盡了力,唔收都無辦法。唯有報多幾間,諗定後路。
...

咁又無灰心,緣份遊戲嘛
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊