用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳叩門
樓主: wendyau
go

將軍澳叩門  

wendyau 發表於 19-7-11 15:29
好,但王華近d,校舍靚d
將官是英中,王不是

醒目開學勳章

wendyau 發表於 19-7-10 08:09
我地琴日下午都收到慕德
慕德收到offer未? 其他有得in的又收到offer嗎?

wpwong 發表於 19-7-13 07:51
慕德收到offer未? 其他有得in的又收到offer嗎?

慕得冇 ,其他有,最後將官

wendyau 發表於 19-7-13 07:53

但我個心都唔知點,有d唔舒服,重係好掛住王華,我自已都知已定局

醒目開學勳章

wendyau 發表於 19-7-13 07:53
慕德無, 將官有, 好神奇啊! B2 vs B1, 最後 B1 有! 你覺得咩原因?

回覆 young8888 的帖子

王華湘近年大進步, 入U率高左將官就一直都不過不失
此消彼長下, 中中既王華湘近年好過將官

英中唔一定係最好, 每年學生成績都會上落...

醒目開學勳章

god9393 發表於 19-7-13 08:06
回覆 young8888 的帖子

王華湘近年大進步, 入U率高左將官就一直都不過不失
王華湘入大學率有幾多? 我見慕德也超過 40%, 比他區某d B1c 學校更好!

wpwong 發表於 19-7-13 07:59
慕德無, 將官有, 好神奇啊! B2 vs B1, 最後 B1 有! 你覺得咩原因?

一來將官注左冊先收到王華,二來個女堅持將官

wpwong 發表於 19-7-13 08:11
王華湘入大學率有幾多? 我見慕德也超過 40%, 比他區某d B1c 學校更好!
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3582732&extra=page%3D1
見此POST 最下面REMARK

god9393 發表於 19-7-13 09:36
https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3582732&extra=page%3D1
見此POST 最下面REMAR ...
外站資料
http://dse.bigexam.hk/zh-hk/ssp/school/256

wendyau 發表於 19-7-13 08:41

一來將官注左冊先收到王華,二來個女堅持將官

點解女女中意將官?有同學仔陪?係咪兩間的簡介會你地都有去?

cowboybaby 發表於 19-7-13 12:34
點解女女中意將官?有同學仔陪?係咪兩間的簡介會你地都有去?

2間都有同學,佢話冇理由有英中唔讀,讀中中喎

選擇時要考慮埋高中選修課係讀中文或英文,如果覺得理科讀中文, 唔怕入大學時要轉讀英文難適應些.
王應該都OK的.
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_783.gif[/img]

回覆 wendyau 的帖子

你囡囡又講得啱,你自己上將官綱和王華湘綱看看,歷屆都是將官DSE考得好過王華湘,學生讀書很大程度受同學影響,將官是band 1英中,校風一定較以band 2生為主的王華湘為好,近不近屋企不是主要考慮因素,況且將官距離你家只不過二個地鐵站之距離。