用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 2019/2020 升中派位分享 (及統計 #10)
樓主: 2jkidsfather
go

2019/2020 升中派位分享 (及統計 #10)  

Sheung07 發表於 19-7-12 00:25
自一 聖言
自二 浸信會呂明才
甲一 九華
HI, 我仔都係呂明才呀

回覆 angiecarl 的帖子

你好丫。明天應該見到呢

現有 40 位版友分享,謝謝他們

参考粗略小統計

希望還有更多版友分享。

bettykolee 發表於 19-7-10 17:42
回覆 杏李子 的帖子

CA 排位跟學校建議。。。。点知 
你地學校係好衰, 上年我朋友個女, 考廿幾, 可能是band 1尾, band 2頭, 又係進取左, 派左去鴨真, 好彩去到, 今年考第一.

粗略小統計: (#224) 共40位

(a)自一 或 甲一/甲二         : 8位同學

(b)自一 或 乙二 或 甲二     : 1 位同學

(c)自一 或 乙一 或 甲一/甲二       : 13位同學

(d)自二 或 甲一/甲二                    : 3 位同學

(e)自二 或 甲一/甲二                    : 1 位同學

(f)自二 或 乙一 或 甲一/甲二/甲三    : 6位同學

(g)自二 或 乙二 或 甲二                   : 1 位同學

(h)乙一 或 甲一                                : 1 位同學   

(i)乙一 或 甲一 或 自一/自二            : 1 位同學   

(j)乙一 或 甲一/甲二                         : 2 位同學  

(k)體藝                                            : 1 位同學

(l)乙六                                             : 1 位同學

(m)乙八                                            : 1 位同學

我校差不多三分一人都係"自1甲1乙1"入心儀中學。

vincenthocs    發表於 19-7-29 14:21

2jkidsfather 發表於 19-7-9 09:06
粗略小統計: (#224) 共40位

(a)自一 或 甲一/甲二                         : 8 位同學 (乙1-3完全無填寫 ...

有無多啲派乙四或以後嘅家長可以分享經驗 以作後人參考?
謝謝

回覆 yvonne818 的帖子

點解突然轉吠?
我女都係聖馬可, 同學仔你好^^

自一:SJC
自二:九華
甲一:九華
甲二:喇沙

乙一:瑪神
乙二:九華

結果:九華 自二/甲一

vincenthocs    發表於 19-7-29 14:21

gaia4 發表於 19-7-25 23:29
謝謝!恭喜!
已更新, 請参考粗略小統計

醒目開學勳章

little_yolky 發表於 19-7-10 20:26
升中緊係阿媽最重要啦鬥智鬥力㗎

gaia4 發表於 19-7-25 23:29

甲二:喇沙

乙一:瑪神

乙二:九華

結果:九華 自二/甲一

呢個校章就收得無錯啦!

不過點解瑪神放乙一?!直屬?咁樣有d險啊!

我係你就乙一照放九華,搏埋果兩個位。。。要對自己有信心!

誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

自一:九華 (無二面)
自二:SJC

甲二:SJC(應阿仔要求)

乙一(KL3):九華

派九華。

IYY    發表於 19-7-30 14:16
誰人受痛苦被懸掛在木頭  至高的愛盡見於刺穿的手

奥脫福 發表於 19-7-29 15:59

恭喜晒!

奥脫福 發表於 19-7-29 15:59
謝謝!已更新, 請参考粗略小統計

回覆 sttssktw 的帖子

請問樓主小朋友係呈分試到around 排第幾?我女女都係黃大仙讀, 我都係住沙田... 今年小6, 我好疑惑應該誇網去沙田定好似你咁自行同甲一揀就算...
唔知可唔可以講多D俾我參考下呢!!

唔該晒你!!!!!

想請教下大家好,小女今年小六,就讀大埔區不是熱門的小學,老師話佢屬Band/1A,級排名大概十一二,莫壽增/迦密柏雨/王肇枝/沐恩,應該點揀,希望大家俾D意見Thx

ckf835 發表於 19-12-15 23:46
想請教下大家好,小女今年小六,就讀大埔區不是熱門的小學,老師話佢屬Band/1A,級排名大概十一二,莫壽增/ ...

1A,想讀邊間都得喇。
建議睇埋各學校初中高中課程﹑活動﹑嚴謹抑或較放任,再決定選邊間。
沐恩好似未到1A

無乜葵青區家長。。。POST

2jkidsfather    發表於 19-12-17 14:13

回覆 SY_Joanne 的帖子

Pm u 可以嗎?