用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 中一生煲煙,但像小六生。
go

中一生煲煙,但像小六生。 [複製鏈接]

昨天星期日在又一城給我看見一幕,不知他是小六還是中一生,在又一城門口煲煙。我望他幾眼都搞不清他的年齡。真心好想走個去,問佢幾多歲。現在的小朋友真的不知怎樣教。
   0    0    0    0

akevinla 發表於 19-7-8 12:39
昨天星期日在又一城給我看見一幕,不知他是小六還是中一生,在又一城門口煲煙。我望他幾眼都搞不清他的年齡 ...
會唔會係城大學生?依家好難睇得出小朋友既年齡,好似ViuTV某劇既麥浩賢同學,睇落似初中學生,其實成卅歲。

pokinponi    發表於 19-7-10 13:22

醒目開學勳章

王家爸爸 發表於 19-7-8 13:26
會唔會係城大學生?依家好難睇得出小朋友既年齡,好似ViuTV某劇既麥浩賢同學,睇落似初中學生,其實成卅歲 ...
有啲人嘅年紀真係好難辨認,前排響間大型連鎖店見到個cashier成個小學生咁(仲要係似小3、小4),我估唔會請未成年少女掛?

回覆樓主:

一定唔係城大學生。佢和兩個朋友一齊,一個又係似小學生,另一個好高,似中一。但也可能係小學生。因我個女個班,有個男同學又係好高,係街見到,都以為佢係中一生,但都係小六生

我屋企果個係學校工作,時常被人誤會係學生
有人來屋企抄煤氣表,首先一句:細佬,你屋企冇大人係度咩?笑S我,其實佢一大把年紀

王家爸爸    發表於 19-7-10 14:26
pokinponi    發表於 19-7-10 13:23

akevinla 發表於 19-7-8 12:39
昨天星期日在又一城給我看見一幕,不知他是小六還是中一生,在又一城門口煲煙。我望他幾眼都搞不清他的年齡 ...

如果無著校服,其實P6同S1生望落無分別,我同事就30歲,望落好似中學生咁。
‹ 上一主題|下一主題