用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 分享面試預備班
go

學校要2位家長面試 ,一位聽校長講野,一個陪小朋友玩老師在觀察,我仔超 扭計咩都唔玩,玩具又唔攞定,只坐喺度°交左比豬隊友完全控制唔到場面,我好自責後悔,諗住聽下學校理念……仔仔完全表現唔到平時水準,睇黎都無希望°
   0    0    0    0

回覆 Herayip 的帖子

你讓我想起大仔in PN時的情形,不過他們這時仍很細,即使是因面試表現欠佳而入不到心儀的幼稚園,也不代表什麼,你甚至想像不到他們幾年後考小原來可以好好,入到十分優秀的學校,所以別在這些地方過分憂心了,繼續努力!

ceresves 發表於 19-7-7 00:14
回覆 Herayip 的帖子

你讓我想起大仔in PN時的情形,不過他們這時仍很細,即使是因面試表現欠佳而入不到心 ...

可以分享下當年你做過啲咩野令大仔有明顯轉變嗎?thanks

我小朋友pn 時面試都係慘不忍睹,有時諗起將來考小就驚

thomascranky 發表於 19-7-7 16:44
可以分享下當年你做過啲咩野令大仔有明顯轉變嗎?thanks

我小朋友pn 時面試都係慘不忍睹,有時諗 ...
多同佢外出去玩,我也不太介意別人眼光,帶他去上下堂,等佢明白如何應付面試,我自己亦調節心態,唔好太過為找學校而有壓力,不過一言難盡,回望這些年,也真的有血有淚過。

點解個topic同內文不乎嘅..?
‹ 上一主題|下一主題