用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 奉基千禧
go

奉基千禧

各位, 請問奉基千禧這所小學的程度是怎樣?是淺還是深? 我知小學冇分banding, 但若要分, 它是B1, B2定B3? 我上網睇這所學校都好受歡迎, 但我女的補習老師話若真的要分band的話它很淺屬band3

connie001 發表於 19-6-26 15:27
各位, 請問奉基千禧這所小學的程度是怎樣?是淺還是深? 我知小學冇分banding, 但若要分, 它是B1, B2定B3? 我 ...

follow

回覆樓主:

你個補習老師玩你咋?如果係咁,葛小同聖提摩太係咩?
奉千注重活動,九龍城內冇中學部嘅學校黎講,應屬於一線尾二線頭,同黃宣接近。
不如問你補習老師 Band 1 同 Band 2 係什麼。如果 Band 1 係喇沙 Maryknoll,band 2 係聖家、聖羅撒,咁我無話可說。

注重活動,成績普通,屬Band 2 尾,Band 3 頭

可能英文相對名校算淺,其他科目唔覺得淺。個人覺得可以算Band 2 頭。

回覆 wpc666 的帖子

我自己都覺得應該屬中游或中上。

connie001 發表於 19-6-26 15:27
各位, 請問奉基千禧這所小學的程度是怎樣?是淺還是深? 我知小學冇分banding, 但若要分, 它是B1, B2定B3? 我 ...

小學冇分banding wor。

1998Ruby1998 發表於 19-6-26 17:00
你個補習老師玩你咋?如果係咁,葛小同聖提摩太係咩?
奉千注重活動,九龍城內冇中學部嘅學校黎講,應屬於 ...
個補習老師要補吓自己個腦先
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

連hkpapa852都咁講,咁奉基千禧都應該唔差得去邊。若果奉基千禧與九龍塘天主教華德比較,是差不多還是差很遠?

connie001 發表於 19-6-29 21:48
回覆 hkpapa852 的帖子

連hkpapa852都咁講,咁奉基千禧都應該唔差得去邊。若果奉基千禧與九龍塘天主教華德 ...

無必要根本唔應該考慮兩間華德,要考慮只建議舊華德
還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

奉千轉咗呢個校長後谷咗好多, 唔係只重活動.

tantanmama 發表於 19-7-2 11:32
奉千轉咗呢個校長後谷咗好多, 唔係只重活動.
你指陳校長?聽講好似她將會轉走,再轉一個新的。

英文相對某d學校可能覺得淺,但並唔代表可以hea讀。對某d學生黎講都會覺得唔易。平時一樣要温書,睇課外書。其他科唔淺的。