用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國Sixth Form 留學兩年,你問我答
樓主: anitelab
go

英國Sixth Form 留學兩年,你問我答   [複製鏈接]

poonseelai 發表於 19-6-29 16:11
滿分係9,oxbridge 要求7.5, IELTS 達到要求已足夠

按:Oxbridge只要求四個7,特殊情況可以免考
餐肉香腸,時菜夾麵
吉烈豬扒,唔易肚餓
3239,0246
我哋真係好______中意香港

yiphalook 發表於 19-6-29 10:25
阿仔前年12月喺Brighton考, 比香港平HKD200

一般為160-180GBP ,EOR 80-100 GBP
餐肉香腸,時菜夾麵
吉烈豬扒,唔易肚餓
3239,0246
我哋真係好______中意香港

回覆 anitelab 的帖子

今年9月升讀Y11如果唸住有可能轉讀foundation
12月在香港考IELTS
時間上適合?

anitelab 發表於 19-6-29 04:13
值得一提,各位家長如果想報IELTS要留意少少野:
1,預留一個半月時間報香港筆試,香港一到假期好容易冇期
...

咁係咪可以選擇去英國試場考? 點樣報名呢? 如果唔係嗰間學校學生,可唔可以報喺嗰度考呢? 喺香港考都好麻煩, 要就學校假期, 又好遲至知道考試地點!

醒目開學勳章 王國長老

版主按:已屏蔽部份政治話題後仍再犯,現將主題關閉

任何政治話題請移玉步到親子王國 - 時政擂台討論
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~
‹ 上一主題|下一主題