用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 女校插班,看什麽?
樓主: MICHAELLE.K
go

女校插班,看什麽?

storymum 發表於 19-6-23 23:29
聖瑪利聽聞好似全部有份考插班試,會不會暫時未通知啫,樓主只報這機間?點解吾報其他或男女校?
...

應該係天神有得考,非嘉諾撒聖瑪利

其實係有一次數學比賽去到LS,頓覺得應該到呢種學校先有氛圍,可惜女一定冇機會入到la
退而求其次,心思瑪利諾,然後再諗到其他女校。

未接觸用家分享經驗,以至心受傷。依家睇來功課未做足,my bad

回覆 pekovian 的帖子

thanks, sweetie

MICHAELLE.K 發表於 19-6-24 00:07
應該係天神有得考,非嘉諾撒聖瑪利

其實係有一次數學比賽去到LS,頓覺得應該到呢種學校先有氛圍,可惜女 ...

數要有氛圍入男女校啦

MCS 收插班生是看成績為主,不知令千金現讀那所學校,但級十成續未能獲得筆試機會是很正常的

上年St.Mary差不多7月中才通知朋友囡去interview.揀人去考. Marymount上年7月初收信通知7月中去筆試,有申請就有份. 不過大前提係要有插班位.

MICHAELLE.K 發表於 19-6-23 23:50
係游水。

前日有去HY,小朋友話不難。
DG今日考成點?

回覆 MICHAELLE.K 的帖子

請問你插幾年級?

ILOVEBEAN 發表於 19-6-24 08:50
上年St.Mary差不多7月中才通知朋友囡去interview.揀人去考. Marymount上年7月初收信通知7月中去筆試,有申 ...
7月不是通常已經放暑假了嗎?