用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 簽英國學生中學tier 4 visa, 當天要頂多少時間? ...
樓主: delfin
go

簽英國學生中學tier 4 visa, 當天要頂多少時間?  

Student tier 4
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

fac9123 發表於 19-7-6 20:34

會唔會唔同visa 類別,處理日子都唔一樣?我19號申請,到而 ...

我囡囡都係 Tier 4 child student visa  
其實係一家四口子

一家三口 發表於 19-7-6 20:00
我都係7月2日,但還未收到

我哋都係2/7做證,簽證中心職員話近排多左好多英國學生簽證,就算做快證都會比之前慢D,叫我預7-10日,問我哋改唔改做快證,聽佢咁講立即加二千幾做快證,點知真係好快,因為今日6/7已經郵寄到屋企,前後加起來都係五日時間,而家安心晒

rainbowwall 發表於 19-7-7 05:46
我哋都係2/7做證,簽證中心職員話近排多左好多英國學生簽證,就算做快證都會比之前慢D,叫我預7-10日,問 ...

我冇做快証,但都咁快
Isaac仔2004年4月8號在法國醫院出左世啦~~~

一家三口 發表於 19-7-6 20:00
我都係7月2日,但還未收到

我仔係Tier 4 child,6月26申請都未有聲氣。

回覆 poss 的帖子

你收到簽証了嗎?

fac9123 發表於 19-7-6 20:34

會唔會唔同visa 類別,處理日子都唔一樣?我19號申請,到而 ...

剛剛收到email and SMS講 passport 已經到了香港visa center (  2/7 申請)
其實係一家四口子

我仲未收到。。。。

係咪冇地方可查詢?

fac9123 發表於 19-7-9 22:55
我仲未收到。。。。

我26號申請都係未有聲氣,我係tier 4 child 。

yuyueng 發表於 19-7-9 23:32
我26號申請都係未有聲氣,我係tier 4 child 。

妳是 自己upload 資料 ,還是用Visa centre 的scanning 服務?
其實係一家四口子

yuyueng 發表於 19-7-3 12:03
地鐵炮台山A出口,叫理文商業中心,counter算多,所以算快,工作人員全部香港人,態度良好既。我約11點鐘, ...

爸爸和阿女昨天去左做證,他們說安排非常亂,登記了給個等侯編號,人又多,如果唔留意,跳過自己個牌號唔知,因為顯示版的等侯編號閃了兩下,就閃下一個,爸爸和阿女咪即刻行去問剛閃等侯編號兩下就無左(只係3幾秒),咁我地應該去邊? 果個工作人員反問"你地做左未"?   如果我地做左,仲係度做咩!

除了顯示屏等侯編號,工作人員又會自己叫等侯編號,真係亂到...

到阿女佢地交文件,話態度麻麻,總之就好求奇,如果未去的家長們,請留意自己的文件,以免遺漏。

一家三口 發表於 19-7-9 18:38
剛剛收到email and SMS講 passport 已經到了香港visa center (  2/7 申請)

剛收到passport  
其實係一家四口子

一家三口 發表於 19-7-9 23:59
妳是 自己upload 資料 ,還是用Visa centre 的scanning 服務?

我比agent幫我申請既,agent話上載唔到資料,要用VISAcentre scanning服務。

yuyueng 發表於 19-7-10 11:45
我比agent幫我申請既,agent話上載唔到資料,要用VISAcentre 既scanning服務。

所以我估計,可能我已uploaded 資料,所以比較快出簽證
其實係一家四口子

今天1230到中心,1245完成所有程序:donutgood:

JN125 發表於 19-7-10 13:04
今天1230到中心,1245完成所有程序

無人?15分鐘搞掂?好快!

回覆 yuyueng 的帖子

只有兩個申請人,有4個窗做。因agent已代upload 文件,所以好快完成

今天做廿分鐘攪掂離開

JN125 發表於 19-7-10 17:28
回覆 yuyueng 的帖子

只有兩個申請人,有4個窗做。因agent已代upload 文件,所以好快完成 ...

好好彩呀!agent upload左文件唔使比多$110 ,個VISA 可能仲好快出到添。