用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 書展購物表
樓主: nomoreexam
go

書展購物表

醒目開學勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
IloveJJ 發表於 19-7-10 23:49
今年無啦!九龍灣又少去
我去過1次咁大把,都幾隔涉

bobbob 發表於 19-7-11 08:08

咁難道真係要去書展先買到?

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-7-11 08:18
咁難道真係要去書展先買到?
我早幾個月響博客來買,唔嫌貴啲響其他書局都有(e.g. 誠品)

bobbob 發表於 19-7-11 08:25
我早幾個月響博客來買,唔嫌貴啲響其他書局都有(e.g. 誠品)

博客來連運費會貴嗎?

醒目開學勳章

IloveJJ 發表於 19-7-11 09:14
博客來連運費會貴嗎?
我嗰陣買多幾本書,除開連運費都係$8x,應該比香港8折平

bobbob 發表於 19-7-11 09:26
我嗰陣買多幾本書,除開連運費都係$8x,應該比香港8折平

咁都係,再睇下先

上年去過書展, 因為範圍太大, 請教你們會怎樣行 ?
上年我是上網先 download floor plan, 再去的, 但阿仔 D 圖書真係要盲中中去搵 (佢鍾意大偵探福爾摩斯, 英文就會睇 bad guy), 小四有咩英文圖書岩佢 ?

回覆樓主:

有邊間出版商的練習作業推介?

bobbob 發表於 19-7-11 08:08

真係好隔涉, 比我想像中細, 而且唔平, 自己去博客來買(會員日)可能仲平。

拿拿利 發表於 19-7-11 12:18
上年去過書展, 因為範圍太大, 請教你們會怎樣行 ?
上年我是上網先 download floor plan, 再去的, 但阿仔 D  ...

我上年去左3日都嫌唔夠, 最後連自己想睇o既書都冇時間去睇。上年呀女剛升小一, 我1日去買學習用o既書(補充練習, grammar書, etc.), 1日去訂雜誌和買台灣書, 1日帶呀女去睇書和買書包...好後悔冇去最後果日, 因為d英文套裝童書跳樓價, 勁平。

我覺得去之前要plan下想買乜書, plan定條路線, 如果太多想買, 一日未必去睇得哂。有心買書, 唔好高估自己膊力/臂力, 都係拖o急最實際。

Elenalan 發表於 19-7-11 14:25
我上年去左3日都嫌唔夠, 最後連自己想睇o既書都冇時間去睇。上年呀女剛升小一, 我1日去買學習用o既書(補充 ...
今年我都係要換書包, 所以入書展買, 因為上年會場有 8 折.

發表於 4 小時前 |顯示全部帖子
想請教一下書展買Beckmann 書包會唔會有折扣
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊