用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 黃埔宣道
樓主: chowyikwan
go

黃埔宣道

qpalzm 發表於 20-6-12 12:44
其實個幾間差不多, 各有喜好, 乜你唔係了解左間學校先報?

因為係次女,好少分,所以揀家姐果間,有畢業生分,結果自行收左呀

dingdong0101 發表於 20-6-12 12:45

因為係次女,好少分,所以揀家姐果間,有畢業生分,結 ...
咁你應該比任何人更了解紅馬喎, 可否分享下點解想考第二度?

dingdong0101 發表於 20-6-12 12:34
謝謝回覆!我係派左紅馬,即係叩到奉基,黃宣,千禧,都應該值得換馬,對嗎?
...

奉基/黃宣過4成升B1 奉基千禧3x%
紅馬有伊中聯繫位 升中實況係個謎

qpalzm 發表於 20-6-12 13:55
咁你應該比任何人更了解紅馬喎, 可否分享下點解想考第二度?

家姐畢咗業5年啦,聽講紅馬派位不及當年勇,近幾年甚至冇具體數字可以參考,所以想考第二度囉!

如果唔用家姐既畢業生分,即係放棄自行,好似又嘥左(emoji)

dingdong0101 發表於 20-6-12 15:56
家姐畢咗業5年啦,聽講紅馬派位不及當年勇,近幾年甚至冇具體數字可以參考,所以想考第二度囉!

如果唔用 ...
我估計普教中係其中一個派位成績下滑的原因。

近年有好多普通話為母語的家長因為普教中而選擇紅馬, 我並非歧視普通話, 但統計上, 的確整體黎講普通話為母語的學生成績無咁好。

近呢兩年,紅馬已經跌咗落來,聽講依家係奉基、黃宣、紅馬、千禧,葛小排名(只係黃埔裡面)

黃宣叩門有人收到嗎