用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 派位填錯表分享
go

派位填錯表分享 [複製鏈接]

最近聽有人話乙二派到48熱門小學 心諗無乜可能 借當事人張表睇下先明
原來當事人上網搜查資料 睇左2018資料 填左46網借位做甲一乙一 48網熱門做甲二乙二

甲部入唔到 乙一入唔到機 乙二變乙一
好彩入到

大家記得填表要對返教育局資料 上網搵料要自己查證

ek早幾年都有人分享話跟outdated天書填number錯左
   1    0    0    0

回覆樓主:

其實填表呢樣嘢真係好落後, 應該開放網上填表揀學校名, 然後電腦選取編號, 填好曬系統要家長再double confirm, 避免出錯

之前有人話自己睇錯學校 number,同區有兩間一樣名但唔同街,填錯左第二間,然後中左。

msnake_mama 發表於 19-6-15 17:40
最近聽有人話乙二派到48熱門小學 心諗無乜可能 借當事人張表睇下先明
原來當事人上網搜查資料 睇左2018資料 ...

入唔到機居然無人通知佢
交表時唔係有 staff check嘅咩  

我唔覺我交表果陣有人check喎

佢預填果張俾其他家長睇 個個都話唔明點解乙二中

sissysze 發表於 19-6-15 22:37
入唔到機居然無人通知佢
交表時唔係有 staff check嘅咩

比晒選校資料家長, 點解要staff check??

每個學生都有一份最update的選校資料hardcopy個家長咁都錯,唔好瀨人...

msnake_mama 發表於 19-6-15 23:13
佢預填果張俾其他家長睇 個個都話唔明點解乙二中
點解只係俾"佢預填果張"大家睇?

最後交咗過張有一定會俾番份copy你, 點解唔俾人睇?

乙2抽中熱門? 如果唔係交咗個張表, 未必係事實, 小心可能係俾人誤導

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。
‹ 上一主題|下一主題