用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 請問有冇人可分享王少清,廖寶珊, 李城壁或伍若瑜叩門經 ...
go

請問有冇人可分享王少清,廖寶珊, 李城壁或伍若瑜叩門經驗? [複製鏈接]

請問有冇近幾年家長可分享吓 ? 因校網未有資訊, 想知佢地叩門其實有冇話必須咩成績先IN ? 謝謝
   4    0    0    0

回覆樓主:

請問叩門呢啲,還要準備自己叩門的 profolio嗎?

pigpigsheep8888 發表於 19-6-15 09:57

準備定都無壞嘅

各校的叩門資訊通常要去到6月尾、7月升中派位日的前些日子才會出,你留意住有關學校的公佈。

回覆樓主:

喔,知道。謝謝
不過緊係希望聽吓有冇其他過來人嘅經驗。有啲準備係好啲嘅。當然希望用唔著

babycam 發表於 19-6-15 10:27
準備定都無壞嘅

之不過其實唔係間間叩門都要填佢啲表比 cert.  profolio都收?

回覆 pigpigsheep8888 的帖子

廖宝珊最低限度要(全張成績表都係B)先至比表,少一個都叫你走

admiral1008 發表於 19-6-15 22:33
回覆 pigpigsheep8888 的帖子

廖宝珊最低限度要(全張成績表都係B)先至比表,少一個都叫你走 ...

thank you. 請問係咪要考1/2 次?家長要見埋的嗎? 另外係咪即日知結果嫁?

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread

pigpigsheep8888 發表於 19-6-15 09:57

之前有好有心思嘅帖友「小時了了」分享同整理了一些叩門注意事項,我收藏咗個帖,但唔知點樣引用個帖子。唯有請你喺主頁頂頭搜尋位打:

「前輩好有用的派位當日安排及叩門資料」

你喺嗰度了解下。

回覆樓主:

thank you. 唔該晒你呀

pigpigsheep8888 發表於 19-6-16 09:44
thank you. 請問係咪要考1/2 次?家長要見埋的嗎? 另外係咪即日知結果嫁?
...
先睇成績後填申請表, 之後安排筆試(考中英數), 等通知再安排面試, 即日會通知是否收你(約下午5時左右才通知, 即日要去註冊)

pigpigsheep8888    發表於 19-6-25 14:09
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題