用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 SFA VS 真道 VS仁紀
go

SFA VS 真道 VS仁紀 [複製鏈接]

想問下大家會點揀,求賜教,感謝各位!
   0    0    0    0

醒目開學勳章 貢獻勳章

你想要乜先? 俾錢?唔駛錢?傳統,非傳統?
恐龍家

回覆樓主:

有冇弟妹? 邊間近你?

回覆 fadgare 的帖子

如果無弟妹,自己接送,地區吾係最大考慮呢?

回覆 小曳人 的帖子

邊間中學派位成績理想?

siufer 發表於 19-6-12 18:41
回覆 小曳人 的帖子

邊間中學派位成績理想?

派位理想緊係SFA。

仁紀都唔差, 有4x%升band 1中學, 有林護聯繫位, 校舍又新, 免費, 應該近樓主屋企。
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆樓主:

真道係IB ,support 吾到,吾會揀。
根據 hkpapa 果定義仁紀其實升band1率係37.5%,連埋band2A先 42.5%,但band2A已經吾係全英中,我個人吾會睇band 1C~2A 學校,其中部份教育局已經定義為band2或者係中中。
相比之下,同SFA成績實在差太遠,SFA實際有84%升到band1學校。
因此會揀SFA。

https://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3660819&extra=&highlight=%E5%B0%8F%E5%85%AD%E5%8D%87%E4%B8%AD&page=1

回覆 hkmm888 的帖子

好多謝你既意見,我地都有決定。感謝!
‹ 上一主題|下一主題