用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 由呈一開始 (有無人一齊傾呀)
樓主: 紫翹
go

由呈一開始 (有無人一齊傾呀)   [複製鏈接]

mandy717 發表於 19-6-18 18:37
我想問,拎A係幾多分?
間間學校都唔同, 有D88,有D85, 有D90

女地區一線學校, 一向出卷深, 學校入面又大把叻人, 自問唔係科科A嘅材料, 所以只同女定合理期望, 有能力嘅科目盡上, 較弱嘅穩守唔好大跌便可. 可能咁樣大家壓力都冇咁大, 呈一考得唔錯, 老師都讚.

派左主科成績,12網女校,科科欠一分上一個grade,失望中....

女7月頭才派成績表, 應該到時會講BAND 幾...今次呈一真的多了些黑馬, 平時唔多聽個名, 都衝了上來, 呈一希望呀女可上倒BAND 1頭

:donutshine:

回覆樓主:

我仔6月頭已經考完呈一,科科都出晒分數,唯獨中文一份卷都未派過,日日提心吊膽,好想快d出埋個成績

heihei417 發表於 19-6-20 20:41
我仔6月頭已經考完呈一,科科都出晒分數,唯獨中文一份卷都未派過,日日提心吊膽,好想快d出埋個成績:think ...
我仔差科英文ORAL未知, 但就算知左, 唔知道人地點, 其實都唔知個排名

紫翹 發表於 19-6-21 09:23
我仔差科英文ORAL未知, 但就算知左, 唔知道人地點, 其實都唔知個排名
我哋全部卷派晒,只係未知排名,今次好感恩自己同自己比有進步,但係好多人衝上前,所以排名都好難估計

VM80 發表於 19-6-21 09:43
我哋全部卷派晒,只係未知排名,今次好感恩自己同自己比有進步,但係好多人衝上前,所以排名都好難估計 ...
其實我都覺我仔係進步左, 但真係估唔到有幾多人會衝上前, 所以未有排名真係估唔到

紫翹 發表於 19-6-21 10:00
其實我都覺我仔係進步左, 但真係估唔到有幾多人會衝上前, 所以未有排名真係估唔到 ...

我仔今次都係,派晒中英常,全部都9字頭,其中數同英有一份卷仲拎到100分,所以好想快d知埋中文,老師今日講要星期一先派,又要擔心多幾日

heihei417 發表於 19-6-21 20:21
我仔今次都係,派晒中英常,全部都9字頭,其中數同英有一份卷仲拎到100分,所以好想快d知埋中文,老師今日 ...
派左未呀?  其實就算派晒, 唔知人地點, 都唔知自己既排名, 好似始終都要等成績表咁

紫翹 發表於 19-6-25 09:20
派左未呀?  其實就算派晒, 唔知人地點, 都唔知自己既排名, 好似始終都要等成績表咁 ...

尋日終於派晒,中文都好彩keep到全部9字頭,比重最多既卷一拎到全班第2高,同最高分同學差0.1分,終於鬆左一口氣,抖一抖,再迎接挑戰呈二

至愛朱古力 發表於 19-6-25 16:08
我地學校反而出得深,呈一好多衰左係中文及英文,唉!
t其實如果係名校/地區名小, 出得深, 但中學都有你間學校排名, 所以都唔洗太担心既

我数学英文都有97,语文阅读是A,语文作文和口语是B,常识也是B,是不是band1无望了?😭😭

heihei417 發表於 19-6-21 20:21
我仔今次都係,派晒中英常,全部都9字頭,其中數同英有一份卷仲拎到100分,所以好想快d知埋中文,老師今日 ...
關於學校提早通知自行分配學位正取學生申請結果的新安排,發言人表示:「由下年度(即二○二○年度)開始,參加中學學位分配辦法的中學在完成處理自行分配學位的申請後,須於教育局指定的日期(下年度為二○二○年三月三十一日)通知正取學生家長其子女已獲學校納入其自行分配學位正取學生名單。有關家長無須於四月開展的統一派位階段填寫選校表格。」

「上述安排乃行政措施,現行中學學位分配辦法的機制並無改變,所有參加派位的學生均會如常於七月初獲通知中學學位分配辦法下自行分配學位及統一派位的結果。」

「新通知安排的目的是讓家長提早得知自行分配學位正取學生的甄選結果,及掌握更多資訊,為子女作知情的學校選擇。」

教育局將於今日稍後發出學校通告,闡述相關的安排,並於八月下旬舉行簡介會,解釋有關的執行細節。

派咗呈一成績,大躍進,提升了50名

mianyang_99    發表於 19-7-10 17:04

b3410 發表於 19-7-10 16:44
派咗呈一成績,大躍進,提升了50_
羡慕呀, 我仔比小四時係跌左, 但小五黎講係進左, 但唔係好多囉.  只能講佢係KEEP住, 但好多人超前左咁囉

紫翹 發表於 19-7-8 16:48
關於學校提早通知自行分配學位正取學生申請結果的新安排,發言人表示:「由下年度(即二○二○年度)開始, ...

真的來年實行

回覆樓主:

尋日都派左成績除左普通話科之外,各科全A,今年競爭激烈,考全級第1既同學同我仔同班,佢地2個平均分相差1分都冇

b3410 發表於 19-7-10 16:44
派咗呈一成績,大躍進,提升了50名

恭喜,好勁呀!有咁大進步,學校有講個真實名次嗎?我個女嗰間講個range, 如25-30
‹ 上一主題|下一主題