用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 請問有沒有入讀BOOTHAM的家長?
go

請問有沒有入讀BOOTHAM的家長? [複製鏈接]

如題,請問有無此校的家長能分享一下?
   0    0    0    0

回覆 maggiemaggie 的帖子

收到此校offer, 想了解多d此校情況,請問能有家長分享下嗎?謝謝

有的

回覆 Avenger 的帖子

請問一下如何好法? 只知佢校風唔錯好多agent都話係好學校,其他一無所知,亦都唔知點好法,請賜教

其實好難講學校好唔好, 只有係適唔適合自己仔女. 好少聽到AGENT會話邊間學校唔好.
我諗你應該唔會只搵一間學校呱, 就用收到OFFER既學校互相比較下, 咁會容易選擇.
當然你都要上學校網頁研究一下, 地區環境/學生人數/選修科目/升學資料/成績........
仲可以搵埋FACEBOOK/YOUTUBE/TWITTER/GOOGLE.....有冇相關學校既資料

今日啱啱決定了讀這間,下周就要開始著手整visa 和 買機票了,小朋友只有11,要去曼城,係咪買學生飛會較好呢,11要搵空姐帶,明日問問agent 穩陣d, 請問呢度有無bootham 的師兄師姐呢

maggiemaggie 發表於 19-6-19 00:00

今日啱啱決定了讀這間,下周就要開始著手整visa 和 買機票了,小朋友只有11,要去曼 ...

我仔仔都係Bootham 學生,今年Year 10. 我之前都係買Cx 的學生飛direct flight 去曼城,之後這年改了坐芬蘭航空. 你小朋友咁細個,坐cx 有um service 放心好多!

回覆 echoprimera 的帖子

好的,感謝意見,agent 比左 ek 我 9千左右(未計um), cx 好貴要16xxx

回覆 echoprimera 的帖子

我上網睇過芬蘭航空叫做平,如有um服務都可以考慮,明日問問agent, 反正仔話想試下自己去,連新生迎新都唔需要我地倍。所以如果可以搵到bootham 的同伴同行或在校有照應會更放心(不論是同級或其他級都可以有個照應互相提點)更想知道多d學校在機場接送的安排

你會陪阿仔過去嗎?
Finnair要係
Helsinki 轉機往曼城, 我覺得對於一個11歲小朋友可能有些難度, 回程轉機就非常方便.
有大人陪去會好啲.
我仔通常坐Finnair 或者 LH.
今次九月開學會坐LH.
另學校沒有機場接送服務, 要係曼城機場坐火車到York, 再由York 車站步行約10-15分鐘到學校.

happybibi 發表於 19-6-24 09:59
你會陪阿仔過去嗎?
Finnair要係
Helsinki 轉機往曼城, 我覺得對於一個11歲小朋友可能有些難度, 回程轉機就 ...
今年學校加左接送服務,我在問接送車時間和新生營問題,待學校回覆
如可以自己過佢會自己過,我地JOIN得急,日子近機票本來已好貴,再加一個大人會更超出預算,反而想將送佢去果程錢買多套10月返嚟
‹ 上一主題|下一主題