用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請教各位除了Super kids學英文,九龍區還有其他學英文好 ...
樓主: hihisheep
go

請教各位除了Super kids學英文,九龍區還有其他學英文好介紹嗎  

fatdogman 發表於 19-6-21 15:51
回覆 pekovian 的帖子

你可以留意下Jordan好似有間係前SFA老師開,好似叫Ms Chan, 你search下ek

謝謝
都有聽過果間,但好似針對SFA課程,會search下舊post

pekovian 發表於 19-6-22 12:28
謝謝
都有聽過果間,但好似針對SFA課程,會search下舊post

朋友話呢間都谷 都好多名校生上

係ek,睇返dCOMMENT就話嗰老師好惡,唔知係唔係真?

vammon 發表於 19-6-27 09:52

係ek,睇返dCOMMENT就話嗰老師好惡,唔知係唔係真?

我都睇到,所以都留意緊其他,例如Learning plus,但好似無港島區.....

happyjellybb 發表於 19-6-19 22:26
已收信,月尾interview

幾時知結果收定吾收?

storymum 發表於 19-6-27 13:57
幾時知結果收定吾收?

interview完ok就交學費

有無人interview 失敗?

千祈唔好去chan’s 非常之商業化;今日聽其他媽咪講,你想補英文班佢會sell 埋你一定要讀中文班!仲有一個陳老太,非常mean;同市儈; 你可以search下舊post ;  如果港島區;  灣仔有間1vs 1 Chesterfield Effective Learning Centre; 都幾好你可以PM我問我攞導師資料;  因為佢有好多個姐姐;
另外Superkid 未必第一年收;  我大女都係P2 先join 到!
細佬有家姐讀緊就p1 收左

回覆 happyjellybb 的帖子

係呀,考試見校長然後交學費搞掂

回覆 fatdogman 的帖子

你係咪問緊Superkid嘅教學模式?好全面㗎好, 有oral, role play ,english games, 當然都唔少得chalk n talk; 定期有quiz dictation 同exam; 我成日喺出面等接放學聽到啲小朋友笑到哈哈聲㗎; 老師好又風趣幽默; 學費又唔貴,所以咁多人報讀!

回覆 QQfishs 的帖子

佢會比張紙你溫熟咗先去考㗎,如果溫熟曬都唔算深,記得有顏色同數字嘅英文,一班大約八個人

QQfishs    發表於 19-6-27 21:48

fatdogman 發表於 19-6-21 15:51

你可以留意下Jordan好似有間係前SFA老師開,好似叫Ms Chan, 你search下ek

可不可以比啲hints個centre名?Thanks
佢是怎樣教法?

pekovian 發表於 19-6-27 12:48
我都睇到,所以都留意緊其他,例如Learning plus,但好似無港島區.....

前幾年仲有wan chai,之後轉咗手,而家唔知仲有冇。

思澄爸爸 發表於 19-6-27 20:17
前幾年仲有wan chai,之後轉咗手,而家唔知仲有冇。

就係見佢無左灣仔,咁應該得番九龍有

思澄爸爸 發表於 19-6-27 20:12
佢是怎樣教法?

Chan's Harvest, #49講緊果間

pekovian 發表於 19-6-27 23:01
就係見佢無左灣仔,咁應該得番九龍有

灣仔已經無咗了,只有九龍centre.

Toni22 發表於 19-6-28 12:32
灣仔已經無咗了,只有九龍centre.

謝謝
你識唔識上過?

思澄爸爸 發表於 19-6-27 20:12
佢是怎樣教法?

我都唔知呀

pekovian 發表於 19-6-27 23:04
Chan's Harvest, #49講緊果間

Thanks