用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請教各位除了Super kids學英文,九龍區還有其他學英文好 ...
樓主: hihisheep
go

請教各位除了Super kids學英文,九龍區還有其他學英文好介紹嗎  

回覆樓主:

單憑你文字直述,是欠缺苦心提示喎,我選擇過九龍讀,是本身週末都要過superkids附近娘家,其實係ek, 家長選擇去讀咩學校,補邊間補習,當要會選方便自己㗎啦,睇到你咁嘅回應,是否會反感呢...

1162694sd 發表於 19-6-14 10:12
派12網熱門學校,但可能佢吾多收港島人

學位始終有限。就算想收都無辦法收得曬。

sailormercury 發表於 19-6-14 13:25

你收唔收到信?

sailormercury 發表於 19-6-14 13:25

是的,朋友st. Paul cat囡兒,大囡補了差不多9年了,而細囡升小一果年申請,都冇收,要等左2年先收埋妹妹補習,所以佢內部運作嘅方式,都有d認識,而家收吾到信,其實都吾奇,佢咁多人申請

回覆 1162694sd 的帖子

請問朋友女係咪補得好?咩形式?係chalk and talk定互動形式?

代人問,有無人今年有面試機會?面試考幾耐深吾深?一班有幾多個學生?

回覆 QQfishs 的帖子

will go interview this Sunday. They have a list of words for revision before interview. Only written interview required.

fatdogman 發表於 19-6-18 16:07
回覆 QQfishs 的帖子

will go interview this Sunday. They have a list of words for revision before in ...
Thanks for your sharing and good luck!

補習社都要interview?

AL1987 發表於 19-6-19 17:22
補習社都要interview?
咪等如考私校直資收生有質量保證,如果大攪珠收左沙石就影響學習進度。

補咗D英文曉飛?
真係咁巴閉?

sailormercury 發表於 19-6-10 13:33
學校通常幾時發出面試邀請?有無人已經有幸收到信?

已收信,月尾interview

1162694sd 發表於 19-6-14 13:13
單憑你文字直述,是欠缺苦心提示喎,我選擇過九龍讀,是本身週末都要過superkids附近娘家,其實係ek, 家長 ...
如果你早D講你娘家係邊到 相信網友都唔會咁講 人地係善意提醒 擔心小朋友過海補習太辛苦

aprilapril123 發表於 19-6-20 03:48
如果你早D講你娘家係邊到 相信網友都唔會咁講 人地係善意提醒 擔心小朋友過海補習太辛苦 ...

有時留言,都吾會講哂自己d野咁details, 佢又吾寫清楚問我是否揀星期六去補習,星期六小朋友就算冇娘家番,直接去補習,都係幾個地鐵站啫,都吾遠啦,  佢第一個回覆請你再仔細睇睇,吾覺睇到咩善意提醒,如果是善意提醒,可以就咁話,小朋友放學過九龍補習,會否申苦嗎等等嘅字眼,而吾係就咁寫' 住港島咪過九龍啦' 。ek咁多家長會跨區番學,佢地仲要番足5日,如果有人留言都咁寫,你估其他家長會點唸?

1162694sd 發表於 19-6-20 07:50
有時留言,都吾會講哂自己d野咁details, 佢又吾寫清楚問我是否揀星期六去補習,星期六小朋友就算冇娘家番 ...

同意。大把人過海返學同學嘢。

有時留言,都吾會講哂自己d野咁details, 佢又吾寫清楚問我是否揀星期六去補習,星期六小朋友就算冇娘家番 ...
唔好傷和氣。和諧和諧。

不如回正題,有無類似SuperKids既補習社。灣仔「言行」大家聽過嗎?

係度同你講聲吾好意思,我真係無意,我平時同同學仔媽媽都係用咁既反映對答,今次錯左應該好似你咁講寫長少少,如果真係令你感覺吾舒服,係度再講聲對不起。希望大家返回主題,share小朋友學習意見。

b3410    發表於 19-6-22 21:33

回覆 pekovian 的帖子

你可以留意下Jordan好似有間係前SFA老師開,好似叫Ms Chan, 你search下ek

QQfishs 發表於 19-6-21 09:39
係度同你講聲吾好意思,我真係無意,我平時同同學仔媽媽都係用咁既反映對答,今次錯左應該好似你咁講寫長少 ...

Oh...你上個留言已解釋了,其實我真的沒什麼啊,值得一讚你好勇敢再講番件事同表示歉意,真的不是太多人會咁做,好欣賞