用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 大學生外國交流
樓主: hksarhksar
go

大學生外國交流  

去外國旅行交流,要學定救傷好D
阿仔中學時好多時同同學去大陸,所有家長朋友都反對,但我的心理學家贊成,有一次他肯同我去發現他在外地是另一個人,絕對不是在家少爺仔

lm251099 發表於 20-7-25 11:34
做好預防應問題不大,係香港都係online 上堂,不如出去見識吓。
但exchange 無取消到 ...
因有一月先去交流,現未有定案

這個署假仲可以考車牌,船牌,看更牌
仲見看更請人,做下替工都好

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
ivantissue 發表於 20-7-6 08:12
去邊處交流?下學年year 3?
可能延遲至4年級上學期嗎?

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
回覆 hksarhksar 的帖子

我個仔都改左下學期去,但要等到時再通知

發表於 前天 07:42 |顯示全部帖子
cckalex 發表於 20-8-8 17:56

我個仔都改左下學期去,但要等到時再通知
一月都危

發表於 前天 07:44 |顯示全部帖子
其實現在有冇ilets考?繼續考都好窩!!

發表於 前天 15:08 |顯示全部帖子

夠哂分,仲考有咩用?又哂時間同金錢!而且暑假做緊實習生

發表於 前天 16:53 |顯示全部帖子
hksarhksar 發表於 20-5-24 18:38
今年暑假未必找到工,又冇得去交流,呆在家做乜好?
我啊仔升year2,懶懶閒,樣樣都話唔知。。。請教:外國交流是否4年內一定有機會參加呢,定係要搶先有位架?
可否講多少少我聽呢?

發表於 昨天 10:42 |顯示全部帖子
mamamei2025 發表於 20-8-9 16:53
我啊仔升year2,懶懶閒,樣樣都話唔知。。。請教:外國交流是否4年內一定有機會參加呢,定係要搶先有位架? ...

阿仔二年年級上學期要申請交流,要睇GPA,ilets要6.5,上學期尾後要面試
暑假我仔都有intern, 但現返得吾多

現有有讀些課程,只是轉了zoom

其實可可報船牌,車牌,看更牌,讀救救傷,導賞,建造造业訓練局以前有免免費班

報報各樂器,ilets 考試
我在自由論壇個度問,原來來好多人人報ilets

發表於 昨天 10:46 |顯示全部帖子
cckalex 發表於 20-8-9 15:08

夠哂分,仲考有咩用?又哂時間同金錢!而且暑假做緊實習生
6.5 低呀!想考好D
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊