用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 沙田圍胡素貞vs水泉澳小學
樓主: sindy0327
go

沙田圍胡素貞vs水泉澳小學 [複製鏈接]

hkpapa852 發表於 19-6-6 09:31
如果佢有收2019-2020年小六學生, 而呢班係第一屆畢業生, 即係佢地係2022年畢業

咁佢地考既Pre-S1成績會影 ...

第一批畢業生唔係應該今年小五果班,即2020年首屆畢業嗎?

se6b03 發表於 19-6-6 09:51
第一批畢業生唔係應該今年小五果班,即2020年首屆畢業嗎?
噢, 原來今年已有小五, 咁即係佢地下年屆業係第一屆畢業生.

咁佢地既Pre-S1成績, 會影響未來4屆...... 即係話只有呢班學生, 係會有1/3 B1

之後個D呢? 要睇佢地頭了

還記得初為父母時,對孩子的期望嗎?我當時只想他/她平平安安,健健康康。
隨著時光飛逝,人的期望慢慢變了,變得越來越有要求。所以要經常提醒自己:毋忘初心
箴言4:23 - 你要保守你心,勝過保守一切,因為一生的果效是由心發出。
箴言22:6 - 教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不會偏離。

回覆 hkpapa852 的帖子

聽說教局局學校開小四小五各一班,所以攪到今年讀緊小一同d無咗新校派位優勢,好多人失去預算。

醒目開學勳章 王國長老

Leung424 發表於 19-6-6 10:31

聽說教局局學校開小四小五各一班,所以攪到今年讀緊小一同d無咗新校派位優勢,好多 ...
咁真係好大嘅影響, 又學到野......

Leung424 發表於 19-6-6 10:31

聽說教局局學校開小四小五各一班,所以攪到今年讀緊小一同d無咗新校派位優勢,好多 ...

第1屆小一升中派位優勢失而復得
PS1今年畢業唔計 明年單數年唔計

https://www.hk01.com/社會新聞/469970/教育局取消中一派位抽樣安排-中一入學前學科測驗如期7月中舉行

一定沙胡

Poyau 發表於 20-5-21 17:13
第1屆小一升中派位優勢失而復得
PS1今年畢業唔計 明年單數年唔計
即而家好睇小四果批學生到時成績係點?

kinkiking1129 發表於 20-6-3 22:20
即而家好睇小四果批學生到時成績係點?

小四嗰批依家小五
明天畢業係單數年 PS1成績唔計
‹ 上一主題|下一主題