用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 報中學用的相片
go

報中學用的相片

請問報名用相片是否要穿小學校服影的學生相,還是要穿便服影的證件相?

請問要預幾多張?

無規定,按個人喜好,不過多數人都係用學校相。你想報幾多間就預幾多張

LeeCC 發表於 19-6-4 13:18
請問報名用相片是否要穿小學校服影的學生相,還是要穿便服影的證件相?

請問要預幾多張? ...
我用番P6的相來報直資和自行,半打都夠

謝謝兩位

Scan左張相,自己print,要幾多張都得~~~

LeeCC 發表於 19-6-4 13:18

請問要預幾多張? ...
我當年自己影校服相,八張拼埋一齊,剛好係4R,晒佢三張4R一定夠用,同其他照片係Fotomax網站哂,HK$5蚊就有24張學生相。

王家爸爸 發表於 19-6-5 16:15
我當年自己影校服相,八張拼埋一齊,剛好係4R,晒佢三張4R一定夠用,同其他照片係Fotomax網站哂,HK$5蚊就 ...

好在你去fotomax曬相,唔係就~~~

王家爸爸    發表於 19-6-5 19:35

mcl203 發表於 19-6-5 19:29
好在你去fotomax曬相,唔係就~~~
上載上Fotomax網站,然後去分店攞,幾乎唔需要同職員接觸。

王家爸爸 發表於 19-6-5 19:35
上載上Fotomax網站,然後去分店攞,幾乎唔需要同職員接觸。

細舖可能每張收$50~~~

mcl203 發表於 19-6-5 19:37
細舖可能每張收$50~~~
所以我好少幫襯細舖頭,收錢仲要俾面色你睇。

王家爸爸 發表於 19-6-5 19:43
所以我好少幫襯細舖頭,收錢仲要俾面色你睇。

Virtual Channel幫到你唔少~~~