用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 孖胞派到信義會,是不是無任何生還機會了 ...
go

孖胞派到信義會,是不是無任何生還機會了

拿到結果的果一刻,成個人呆左,之後踏出中心才識得哭,又是雙胞胎,叩門都無可能一下給2個人,點算,無曬方向

如果叩門可以叩邊滴,91謝謝大家

回覆樓主:

學生成績, 好大比重取決於家長態度。
扣唔到門, 成績好插班都有機會。

assado 發表於 19-6-4 07:03
學生成績, 好大比重取決於家長態度。
扣唔到門, 成績好插班都有機會。

謝謝(emoji)但是叩門是不是一滴機會都無了

我不了解此校,但真係咁差?歷年都無同學考入B1中學?

如有前人考到,你小朋友努力讀書都會考到,讀書睇小朋友天份及態度居多。

selenalim 發表於 19-6-4 07:30
謝謝(emoji)但是叩門是不是一滴機會都無了
天曉得,唔試一定無機會。

醒目開學勳章 王國長老

朋友孖女, 自行怕C, 入左間二線
之後插班齊齊入仁紀(定仁立)
而家升中了, 兩個女都去左好TOP嘅勁校

有實力, 唔怕WOR! 加油

醒目開學勳章 貢獻勳章

其實唔係一定叩唔到,當然好d嘅~係有難度,但如果谷得,會跟足功課,可試美林,應該必收 (美林有~30% 升到英中)
恐龍家

小曳人 發表於 19-6-4 20:18
其實唔係一定叩唔到,當然好d嘅~係有難度,但如果谷得,會跟足功課,可試美林,應該必收 (美林有~30% 升到 ...

點解美林會必收呢?謝謝您的意見,美林我叩左,等面試

醒目開學勳章 貢獻勳章

selenalim 發表於 19-6-10 17:34
點解美林會必收呢?謝謝您的意見,美林我叩左,等面試
朋友話嘅,佢地派嘅人同開學人數有頗大出入,只要你肯讀,最終都會有位
恐龍家

喔!即是有人派入,但是多人放棄,所以有多好多位出來?

回覆樓主:

樓主,叩成點?加脫寶未?加油吖

醒目開學勳章 貢獻勳章

selenalim 發表於 19-6-10 18:06
喔!即是有人派入,但是多人放棄,所以有多好多位出來?
美林响88網算係寶校,好多人叩到門就走,但都有~30% band 1,努力d,keep住响精英班就好穩陣入到英中

恐龍家