用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 統一派位放榜34網
樓主: Tracy~
go

統一派位放榜34網  

回覆樓主:

..
...

kirstyau 發表於 19-6-1 13:54
協恩有叩門申請表上載左

據說協恩只有協幼生可以叩,應該冇機,想試下叩其他學校

cloudcloudrobot 發表於 19-6-1 13:45
舊獻中乙二,你真好彩呀

今年好似大家都好進取,我已經聽講好多女仔第一都係HY

lynnlam0528 發表於 19-6-1 15:41
據說協恩只有協幼生可以叩,應該冇機,想試下叩其他學校

傻豬佢今年第一次上載得即係半公開啦, 不試白不試, 都行到最後, 點解唔試呢!

回覆 lynnlam0528 的帖子

試下先!試左冇壞!雖然係協幼生優勝啲,但如果女女能夠突顯到自己才智,你唔讀幼稚園校長都收。

kirstyau 發表於 19-6-1 15:44

傻豬佢今年第一次上載得即係半公開啦, 不試白不試, 都行 ...

哈哈,原本冇考慮,唔試下好似都對不起自己對不起女女

1998Ruby1998 發表於 19-6-1 15:47
回覆 lynnlam0528 的帖子

試下先!試左冇壞!雖然係協幼生優勝啲,但如果女女能夠突顯到自己才智,你唔讀 ...

多謝你啊,我考慮下星期一要不要交表

其實我想知34網哪間學術最好?

Siup99 發表於 19-6-1 18:36
其實我想知34網哪間學術最好?

除左兩間女校,其次應該係陳瑞琪,馬官,農官,何壽南。

suly 發表於 19-6-1 12:02
中乙1馬頭涌

Same here

中乙1馬頭涌

甲一乙一合一堂。
所以唔知中甲一還是乙一
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

lynnlam0528 發表於 19-6-1 13:42
乙一hy 唔中,中乙二 獻主會,舊的
之前都話乙一獻主會收唔曬

今年合一堂好似不易中?是因為多人揀?

masarubb 發表於 19-6-2 11:41
今年合一堂好似不易中?是因為多人揀?

因為我心儀合一堂,所以都比較留意呢間,之前都有傳聞乙一近年唔一定派到,雖然唔太肯定,但更有上一年提過揀佢預左要放乙一,預左乙二好大機會唔得,所以唔建議放乙二,因為34入唔到乙一乙二多數係派得唔好。
自行就睇左今年某d群組,好似20分不一定入
~~~My dogs Phoebe,Minnie,Ah Bert and Rico~~

甲一 陳瑞祺 乙一陳瑞祺 乙二聖十架  中左乙一

cameo 發表於 19-6-2 11:50
因為我心儀合一堂,所以都比較留意呢間,之前都有傳聞乙一近年唔一定派到,雖然唔太肯定,但更有上一年提 ...

34網合一堂舊聞不是大熱(不肯定,如有錯請糾正),但中標率竟然不高?請教原因是?可分享嗎?
還是學校整體成績已進步了,家長評價改觀了?

masarubb 發表於 19-6-2 11:57
34網合一堂舊聞不是大熱(不肯定,如有錯請糾正),但中標率竟然不高?請教原因是?可分享嗎?
還是學校整體 ...

如果以學術成績最重視,一定不放合一堂乙一。
我唔可能知道其他人點解唔揀合一,但以今時今日以學術最最最首要的一批,明顯比十年前比例多左先考慮直私。
我覺得係多左家長了解大抽獎玩法,第一要先考慮自己仔女係咪喺一線津校受谷?一線津小d成績係點樣嚟?
某d家長明白既然考直私已經冇望,入一線津小未必受谷(成績太差一樣會被勸退),係咪會考慮口碑好嘅二線?如果真係叻仔嘅,可以高小入精英班加校外繼續谷課程,如果成績平平,一間口碑好嘅二線更加適合。

cameo 發表於 19-6-2 12:30
如果以學術成績最重視,一定不放合一堂乙一。
我唔可能知道其他人點解唔揀合一,但以今時今日以學術最最最 ...

很客觀的分享,謝謝你。

乙一,何壽南  乙二,基道  乙三,聖馬善樂
中乙三

同學仔一個乙一中合一堂~一個乙一中協恩!