用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 明慧N轉走?
go

明慧N轉走?

請問明慧(太子) N班多人轉走唔直升K嗎?
原因係咩?

回覆 happyellow 的帖子

考到有更好的 offer 咪轉走囉~~

我17-18 PN 用家 , 當年有好多去出考 K1 都收到更好的 offer , 所以大約會有一半生會轉走...!!

而且佢地 PN 的老師同 EE 都好好 , 所以 , 佢 PN 都好多人讀...!!

考到龍咪走...

太子明慧N班很不錯, 好多小朋友都考到更好的K1所以走,
當中考到龍校也不少

咁其實佢既K1好唔好?

回覆 happyellow 的帖子

呢間呢……轉走因為好多都可以考到好好嘅offer入面老師好,課程設計幾好,有語境
最緊要老師好識照顧兩歲嘅小朋友,職員ee都好親切有禮

用家
小朋友一年入面真係又開心又學到嘢,唔係家長唔鐘意先轉走,係堅有好好offer,好多都有

因我遲下會讀K, 所以想問下大家知唔知K好唔好, N就大家都話好

我小朋友黎緊9月入N, 佢係一個坐唔定嘅小朋友,想問用家們老師會唔會接受唔到呢類型小朋友?我有d擔心

回覆 snoppy888 的帖子

男仔? 我諗唔駛太擔心, 大部分男仔都係咁架啦

happyellow 發表於 19-5-31 13:51
回覆 snoppy888 的帖子

男仔? 我諗唔駛太擔心, 大部分男仔都係咁架啦

No...女仔...hahaha

我係唔喜歡佢K1只有英普,沒有英粵。PN係英粵的,升上去唔係繼續。同學校好少同家長溝通,下學期基本上沒有電話。你唔找班主任,佢唔同主動講小朋友的情況。看看你喜唔喜歡這樣。我就麻麻地。

甘啲人話明慧學術都唔差,甘即係假的?

snoppy888 發表於 19-5-31 13:32
我小朋友黎緊9月入N, 佢係一個坐唔定嘅小朋友,想問用家們老師會唔會接受唔到呢類型小朋友?我有d擔心
...
吾洗擔心......我當初又係好驚小朋友喊C, 但信學校, 信老師啦.....好開心的

happyellow 發表於 19-5-30 08:08
因我遲下會讀K, 所以想問下大家知唔知K好唔好, N就大家都話好
我覺得應該都OK 架, 我小朋友當年亦是考到心儀所以走....K 小人過N,  而且英普好好...早些接觸多一個語言.....不過當年N 我覺得太多人.....校舍又細....但信學校囉, 每間都有利有幣.....

natalie1111 發表於 19-5-28 17:33
太子明慧N班很不錯, 好多小朋友都考到更好的K1所以走,
當中考到龍校也不少 ...

我地就係讀明慧N
老師好好,小朋友考到好好學校
SC am, KV am , MS pm