用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 播道Call second in
go

播道Call second in [複製鏈接]

昨日去左second in,今日仲有一round。如果真係想多個機會,可以再寫下信。多個機會。
   6    0    0    0

唔知會收幾多人?昨日都好多人。還要等........

barbieloveu 發表於 19-5-23 16:09
昨日去左second in,今日仲有一round。如果真係想多個機會,可以再寫下信。多個機會。 ...

請問之前是否waiting

就算係之前reject咗 ,寫求情信都有機會畀你復活賽, 我之前有個朋友嘅小朋友 result係reject唔知係 timing好 定好彩,寫完求情信之後second都唔使即收, 真人真事

醒目開學勳章 王國長老

播道收生真係好難觸摸,寫寫下信唔駛見又收,識有人見3輪,放榜後又收新申請即見即收又有,總之五花八門

回覆樓主

應該係timing問題。突然覺得有一堆位就收下人,收到咁上下又手緊啲

回覆 belgiumchoco 的帖子

不是呀,是reject 的。

barbieloveu 發表於 19-5-24 00:00
回覆 belgiumchoco 的帖子

不是呀,是reject 的。

咁請問有無寫過信呀?打電話 Call 2nd in 㗎?

今日打咗去問,佢話已經call晒啦。。。坦白講,我係reject的但收唔到電話!佢都唔知咩準則去揀人second interview,大失望(emoji)

V_CHENG 發表於 19-5-24 19:05
今日打咗去問,佢話已經call晒啦。。。坦白講,我係reject的但收唔到電話!佢都唔知咩準則去揀人second int ...

BTW,我係有寫信的!

V_CHENG 發表於 19-5-24 19:06
BTW,我係有寫信的!

算罷啦,上年我waiting,無啦啦知有人reject 反而有second in , 咁出個waiting俾我做乜,好彩我一早已有其他更心儀offer

anpanman_baby 發表於 19-5-25 00:17
算罷啦,上年我waiting,無啦啦知有人reject 反而有second in , 咁出個waiting俾我做乜,好彩我一早已有其 ...

我識人冇考過,六月定七月去叩門,收左。一大堆後來入神校、名校的小朋友佢又reject.  真係好難捉摸。

回覆 pipapipopipi 的帖子

係呀,我有寫信呀。佢係打電話嚟叫面試架。

回覆 anpanman_baby 的帖子

我都覺得好難捉摸,不過又真係對waiting 既人唔公平。我當天見到都多人in,心諗,有無甘多位放出嚟囉。眼見都應該有50人架。我個女唔係讀私校,係普通村校。但到見到一個同校既同學仔有的面試。

回覆 merrypris 的帖子

甘佢都叫做平衡既,起碼會收返一啲普通既學生。如果唔係好我里啲勁普通既學生就無機會。不過真係唔知佢係咩收生準則。

回覆 anpanman_baby 的帖子

甘waiting 最後有無call過你呀?

回覆 50686345 的帖子

我都覺得係。而且今次面試聽阿女講仲容易過第一次面試。無字卡要讀,玩兩個遊戲,老師同小朋友對答。應該都真係有一堆位放出嚟,又好彩自己阿女有份。

回覆 barbieloveu 的帖子

係呢,你小朋友講唔講到老師考佢啲咩呀?我阿女話玩左兩個遊戲,跟住老師就問英文,普通話問題。但都係簡單問題。

barbieloveu 發表於 19-5-25 11:34

係呀,我有寫信呀。佢係打電話嚟叫面試架。

我係 reject 的,又試過寫信,都無 2nd in 嘅機會,嗚嗚!

多謝你回覆,希望大家嘅小朋友考到心儀的學校!

你過左大抽獎再寫信去啦,寫多幾。多謝你呀,希望大家入到心儀學校。
‹ 上一主題|下一主題