用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 Pre-S1 分班試
樓主: maumeemee
go

Pre-S1 分班試  

ChungMelody 發表於 19-6-4 17:57
睇完大家咁講,小明友經六年的小學生涯,又考完呈一、二、三,又考完畢業試,為何唔好好的放鬆心情,讓家長 ...

我小朋友前年升中,學校有安排為期一個星期的銜接班,但不是硬性規定要上,同學可以自由選擇參與與否。我小朋友有參加,但上完覺得無乜幫助。至於其他中學情形如何則不得而知。

回覆樓主:

請問pre-s1是考中數還是英數?

JTBGX 發表於 19-6-6 09:53
請問pre-s1是考中數還是英數?

份卷中英對照
教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

回覆樓主:

O IC,thanks.

IloveJJ 發表於 19-6-4 22:26
間間唔同架,亦唔係全部一定要返,有啲係補底要返,有啲係課外活動自由返,有啲係迎新營,所以唔能夠一概 ...

Thank you

rulerL 發表於 19-6-4 19:18
我小朋友前年升中,學校有安排為期一個星期的銜接班,但不是硬性規定要上,同學可以自由選擇參與與否。我 ...

有啲中學暑期功課好chur , 要做presentation

IloveJJ 發表於 19-5-15 13:14
辛唔辛苦睇自己點處理,想時刻有最好表現,就一定辛苦。

我仔有直資收咗,考緊呈三我都照講佢聽。有啲家 ...
之前又話用pre-S1數據來定學弟妹程度, 直接影响佢地BANDING, 乜唔關事架?

紫翹 發表於 19-6-17 11:51
之前又話用pre-S1數據來定學弟妹程度, 直接影响佢地BANDING, 乜唔關事架?
隔年參考,雙數年先用, 今年9月升中係單數年2017-2019, 不用參考

回覆樓主:

請問pre-S1的數學科是否只考6年級的數?還是5年級都考?