用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 joyful vs 救世軍
go

joyful vs 救世軍

Joyful am vs 荃灣救世軍全日,讀緊joyful PN,其實好開心的,轉唔轉出去好?

我知係兩間好唔同嘅學校。一間語境好,一間重全人發展。

有冇救世軍用家?升小派位結果如何?

錢係次要,目標係升傳統好小學唔係happy school style的小學。揀救世軍會否好難考直資或叩門?

老師評語係小朋友學習能力高,但社交不足,開始時慢熱怕醜,但熟絡後很活潑投入。

謝謝意見(emoji)(emoji)

我所認知家長報讀救世軍有兩種,有全日班可以放係學校返足全日,吾洗留係屋企無事幹要人睇住,就連早餐都煮比小朋友係學校食;第二係happy school 主力學自理同相處,而學術吾係重點。如果對小學有要求而無人事無25分,我就建議其他選擇會較好。joyful我就吾太認知,等其他人比意見你。

想入傳統的話 唔介意比錢 選joyful. 朋友讀joyful 小學考得好好。
救世軍happy style 只係靠抽獎 自行咁上小學。 除非你自行好多分,會入到心儀學校。
你對小學有一求的話 佢未必岩你。joyful 學術for 考小 叩門都會有優勢

睇下讀救世軍為咩? 如非有照顧必要,joyful 應該較好

vickling 發表於 19-5-13 04:22
想入傳統的話 唔介意比錢 選joyful. 朋友讀joyful 小學考得好好。
救世軍happy style 只係靠抽獎 自行咁上 ...

請問係邊區joyful ,考到邊間小學?

Kai92 發表於 19-5-15 11:20
請問係邊區joyful ,考到邊間小學?

麗城. 但唔開佢間小學了,係一間好多人想入 入唔到的直資小學

如果唔係錢而且對小學有要求: 讀joyful
如果一心唸住抽小學 : 救世軍