用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 特殊教育 adhd 要食咩野 supplement?
樓主: candice1019
go

[過動] adhd 要食咩野 supplement? [複製鏈接]

candice1019 發表於 19-5-8 01:44
囡囡剛確診了adhd, 我最近我一直在找supplement的資料,越睇越煩惱,因為實在太多…
相信不能每一樣都吃, ...

有隻supplement叫mind,可提升專注力和加強記憶力,我仔食緊

lingyan828 發表於 20-3-14 22:19
有隻supplement 叫mind, 可提升專注力和加強記憶力, 我仔食緊

Hello 請問在哪裏買?可以PM我嗎謝謝

回覆樓主:

冇零售,要入會買

回覆樓主:

mind

簽名被屏蔽

catchi 發表於 19-6-21 10:47
回覆 tcbobo 的帖子

可以pm資料我嗎?thx

回覆 lingyan828 的帖子

謝謝分享

我剛check過 L Theanine 的資料,的確對ADHD小朋友有幫助:calming + focus. 非常好!
請問你孩子用了以後有幫助嗎?用了多久?

補充一句,如果孩子要用ADHD藥物,L Theanine 可能會影响藥物的效用,最好跟醫生問清楚才用。

https://www.psychologytoday.com/us/blog/sleep-newzzz/201708/what-you-need-know-about-l-theanine
我兒子剛開始用ADHD藥物, 我下星期見醫生也會順道問問。
‹ 上一主題|下一主題