用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 中港城的PCLL問題
go

中港城的PCLL問題 [複製鏈接]

大家好! 想增加報讀PCLL的機會, 我想大部份學生都會選擇同時報讀中港城的PCLL課程, 但是三所大學公佈收生結果的日期都是不同的. 也有自己的收生準則, 請問各位過來人, 假設城大最先公佈, 中大第二, 港大最後, 最樂觀的情況, 三所大學都取錄某學生, 而他心儀港大, 請問是否城大, 中大都只交留位費, 等到港大公佈後, 放棄先前兩筆留位費, 對嗎? 還是我的想法有錯, 請各位多多指教! 麻煩各位!
   1    0    0    0

btk_whw 發表於 19-4-29 21:41
大家好! 想增加報讀PCLL的機會, 我想大部份學生都會選擇同時報讀中港城的PCLL課程, 但是三所大學公佈收生結 ...
報PCLL要揀邊間邊個課程做第一二三志願, 只有一個課程會收.除hku part-time外,第二志願無乜可能入到.

cow 發表於 19-4-30 15:40
報PCLL要揀邊間邊個課程做第一二三志願, 只有一個課程會收.除hku part-time外,第二志願無乜可能入到. ...
謝謝指教!

btk_whw 發表於 19-4-30 20:49
謝謝指教!

其實你是說Jupas 定 Non- Jupas?

kls12 發表於 19-4-30 22:35
其實你是說Jupas 定 Non- Jupas?

報PCLL 應該同呢兩個無關係啦啩

lm251099 發表於 19-5-1 09:11
報PCLL 應該同呢兩個無關係啦啩

Oh, 原來不是升大學,弄錯了。

醒目開學勳章 王國長老

kls12 發表於 19-5-1 09:18
Oh, 原來不是升大學,弄錯了。

讀完LLB至讀PCLL的

cow 發表於 19-4-30 15:40
報PCLL要揀邊間邊個課程做第一二三志願, 只有一個課程會收.除hku part-time外,第二志願無乜可能入到. ...

請問,多數那類形學生報那PCLL課程?
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

shadeslayer 發表於 19-5-8 07:05
請問,多數那類形學生報那PCLL課程?
一般都係報自己大學嘅PCLL。外國畢業就睇成績報,都係港中城咁排. 有討論區講收生成績做參考。以前中大好似睇gpa, 而港大主要睇law主科成績。

cow 發表於 19-5-8 08:19
一般都係報自己大學嘅PCLL。外國畢業就睇成績報,都係港中城咁排. 有討論區講收生成績做參考。以前中大好似 ...

謝謝。但似乎要看入讀學生往績才可更有把握。
The more bizzare a thing is, the less mysterious it proves to be.

受到警告
https://chat.whatsapp.com/GShkgUSpy4V7Q34gfmQ8GKLink for cpe law or llb students

PCLL GROUP 2019https://chat.whatsapp.com/KUv0aR2OTfb0qX5SLexRjN

‹ 上一主題|下一主題