用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 針對自閉症既益生菌
go

針對自閉症既益生菌 [複製鏈接]

仔仔有asd,一路都聽講益生菌有效,但唔知邊隻好?請問有冇介紹?睇過forum既post,好多都係比大少少既小朋友食,但我仔仔得2y8m,驚份量太重!有冇人小朋友都係3y以下食?有一隻叫ps128既益生菌,有冇人知邊度買到?謝謝!
   0    0    0    0

adrio 發表於 19-4-29 12:12
回覆 Fatfat_ball 的帖子

Too small,太冒險了 吃些 對 腸胃蠕動多的 食物 我奇鄰果 奇異果 更好,我孫子只 ...

我都想佢可靠自己,但佢唔太like奇異果!

Fatfat_ball 發表於 19-4-27 04:37
仔仔有asd,一路都聽講益生菌有效,但唔知邊隻好?請問有冇介紹?睇過forum既post,好多都係比大少少既小朋友 ...

我有朋友可以幫忙買到,pm我。

回覆樓主:

如用西醫覺度,asd無得醫,西醫當然話無用,而且,西醫應該唔識醫自閉亦係最保護自己行業。我識D醫生自己小朋友係asd都有试其他方法如針炙。

lulumelody 發表於 19-5-2 13:22
如用西醫覺度,asd無得醫,西醫當然話無用,而且,西醫應該唔識醫自閉亦係最保護自己行業。我識D醫生自己小 ...

我都覺得西醫係唔識醫,而話冇得醫!我都見身體好多朋友講針灸同臚胝骨,咩都有人話work!
‹ 上一主題|下一主題