用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Ming Wai vs York
樓主: Kitman126
go

Ming Wai vs York [複製鏈接]

chriskaan 發表於 19-5-24 09:31
回覆 LittlemBB 的帖子

國際班學費 + 校車 = $8100/M雜費 + 茶點 , 雜費有D K1 買左 ,K2 就唔駛再買(可以 ...

請問交11期定12期學費?

chriskaan 發表於 19-5-24 09:31

國際班學費 + 校車 = $8100/M雜費 + 茶點 , 雜費有D K1 買左 ,K2 就唔駛再買(可以 ...

MI 每月$3200 定1年?

12個月學費 , 暑假只放3個星期...!!

當然係每月計啦...!!

$3200/M , CAMBRIDGE + TRINITY + 射箭 , 包 LUNCH , 無記錯返9點 , 放4點9...!!

咪當出去外補英文囉....我現在返緊 abc 外補 , 每星期返2日 , 都要 $3200/M , 黎緊可以轉 I LEARN , 返 1,3,5 , 每星期返3日 , 每月都要 $4200/M , 起碼唔駛小朋友放學趕頭趕命 , 出去外補
而且 MI 如果返3日 , 都係 $4200/M , 係有 CAMBRIDGE + TRINITY + 普通話 + 劍術 , 包 LUNCH

chriskaan 發表於 19-5-24 11:34

想請問如果留校上MI, 除了提供lunch, 小朋友是否沒有午睡?

回覆 hello365 的帖子

K1 有 , K2 只可以係位休息30分鐘...!!

chriskaan 發表於 19-5-24 11:34

我想問 MI 揀咩學係咪自由選擇的?每星期果一天都是學指定既野?

你只可以選擇返 2/3/5日 , 課程內容無得選擇 , 如果係現讀生 , 學校會有講座介紹課程內容 , 我估有8成家長 , 都會選擇返學校的 MI...!!

MI我淨係join過k2,因為想小朋友社交/自理好啲,結果成效幾好,佢開朗咗,多嘢講咗好多,份人都積極咗。本身佢係內向同埋唔係點講嘢。至於啲cert,當bonus,因為其實可以自己出面考快啲,但學校會包埋training,一條龍。我覺得MI適合雙職家長或者唔得閒照顧小朋友的家長,同埋小朋友唔駛午睡的。如果你平時無咩安排比佢,都可以考慮參加。國際班MI個NET會跟全日,只有少部分時間不在(可能中文課),對話時間係多咗。同埋5日MI會教多啲phonics,基礎好啲。但如果家長自己出面有安排比學校更好的課外活動,可以唔使參加。

甘 York 多唔多功課?

celinechan117 發表於 19-4-27 16:00
我都揀york. 目標家長完全不同
請問目標家長有咩唔同? Thank you

chriskaan 發表於 19-4-29 14:36
明慧 PN 用家 , 老師同 ee 都好好 , 都好有愛心 , 係會記得晒小朋友的名同特性 , 教自理都 ok ,  每星期尾 ...
請問york有愛心嗎?自理/品德教育如何? Thx

回覆 yymamahk 的帖子

YORK 都有愛心的 , 但係因為始終係一間追求學術的學校 , 所以本地班主任老師要求都比較嚴格 , 而外籍老師質素都好高 , 自理/品德都可以的...!!

chriskaan 發表於 19-5-23 11:11

請問 York K 學費幾多?國際班 $6500 / 本地 $5500

如果讀mi 幾點放學? 返學又幾點?

回覆 LC116 的帖子

如果讀mi 幾點放學? 好似放4點半
返學又幾點?9點返學

chriskaan 發表於 19-7-1 07:31
回覆 LC116 的帖子

如果讀mi 幾點放學? 好似放4點半

有得延到6點接嗎?

回覆樓主:

冇延展架,4点半放學要接走

fadgare 發表於 19-5-24 22:10
MI我淨係join過k2,因為想小朋友社交/自理好啲,結果成效幾好,佢開朗咗,多嘢講咗好多,份人都積極咗。本 ...

係咪讀下午班就無得 join MI?
‹ 上一主題|下一主題