用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 如何挑選合適孩子的學校
樓主: fionacc821
go

如何挑選合適孩子的學校   [複製鏈接]

adrio 發表於 19-4-26 22:38
回覆 samsam123321 的帖子

請問一年ESF 要求高 學費 定漢頂。弘立貴呢?路過 這裡太多 找生意的 ...

del...

Radiomama 發表於 19-4-27 06:46
漢鼎小學學費$198,000
中學$208,000
另加refundable capital levy $600,000
漢鼎好似係商場學校,沒有正式校園。 facility 欠奉,忄小孩子是否有全面發展呢? 德智體群美。起碼少了5份1。 少了群體競技活動、比賽去培養體育精神。
選校當然要考慮校園、設備、師資、過往記錄去評價一間學校之優劣。

Osiana 發表於 19-4-29 20:53
漢鼎好似係商場學校,沒有正式校園。 facility 欠奉,忄小孩子是否有全面發展呢? 德智體群美。起碼少了5 ...

正確來講它是一所開在舊工廠大廈翻新的商業大廈,座落於繁忙的黄竹坑道上。

看了漢鼎Facebook内的多篇稿子,真是和樓主文章的内容 方向和寫作风格極似. 平時冇乜留意 原來呢一間學校真係好 "紅"

RRDDragon 發表於 19-4-29 21:35
正確來講它是一所開在舊工廠大廈翻新的商業大廈,座落於繁忙的黄竹坑道上。
...

其實俾得20萬一年,幫子女選學校,可以考慮CIS,ISF,耀中,維多利亞等學校,中英文好,又有歷史,有往續可參考,校舍靚設備又齊全先俾到學生全人發展。

‹ 上一主題|下一主題