用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St Cat (AM) vs LH (AM)
go

St Cat (AM) vs LH (AM) [複製鏈接]

想請問大家會點揀? 謝謝指教。
   0    0    0    0

住邊? target什麼小學?

首先我會睇遠近及車程,第2我會睇LH 邊間分校(因為唔同分校考小成績相差都大),第三 target 邊d 小學,神小定新派小學?第4, K1 會唔會考龍幼?

CXW 發表於 19-4-16 14:52
首先我會睇遠近及車程,第2我會睇LH 邊間分校(因為唔同分校考小成績相差都大),第三 target 邊d 小學,神 ...

如果紅磡嗰間LH?如果target新派小學?

pollyhpy 發表於 19-4-16 20:56
如果紅磡嗰間LH?如果target新派小學?
紅磡LH o係5間分校係中間位置, 可能地區關係,較多小朋友選一線津小。你又係both Sc and LH am ?

Meemay 發表於 19-4-16 10:30
想請問大家會點揀? 謝謝指教。

其實SC 同 LH 個style 好唔同。去完interview 家長點都有preference , 有D概念。 可 以再考慮下小朋友性格,家長可以投入幾多時間同resources 等去選擇。升小只是一個參考。兩間都有小朋友考到神校,亦有小朋友全軍覆沒。經歷過之前PN 考試,我自己終於明白咩叫沒有最好,只有最適合。
‹ 上一主題|下一主題