用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 頭痛中
go

頭痛中

小女民小今年升中,B1人,第一放民中,5/5波,第二想放九真/培道,边個機會大,第三放?
請比D意見我,請指教……

可能我寫得唔好,民小分A1,A2,B1B2及C1,全级208人,即A1是1-99,之後再推……

2007WNIP 發表於 19-4-15 17:37
小女民小今年升中,B1人,第一放民中,5/5波,第二想放九真/培道,边個機會大,第三放?    :sic ...
B1 就咁快要放B2中中?

小女民小今年升中,B1人,第一放民中,5/5波,第二想放九真/培道,边個機會大,第三放?    :sic ...
民小民中唔係直屬咩? 年年收成六成人喎, 咁都55波? 正常B1實收晒啦, 你哋B1無人跳船架咩?! 老師有無實牙實齒同你講係B1呀? B1生駛鬼咁早放九真同培道咩。

唔使答佢喇,晒命咋

王家爸爸    發表於 19-4-15 18:52

little_yolky 發表於 19-4-15 17:46
民小民中唔係直屬咩? 年年收成六成人喎, 咁都55波? 正常B1實收晒啦, 你哋B1無人跳船架咩?! 老師有無實牙實 ...
一定有, 我FD 細囡当年B1都有跳

little_yolky 發表於 19-4-15 17:46
民小民中唔係直屬咩? 年年收成六成人喎, 咁都55波? 正常B1實收晒啦, 你哋B1無人跳船架咩?! 老師有無實牙實 ...

今年頭100人已入A1A2, B1老師已話50/50所以先有人咁諗, 我見好多B1B2女仔, 老師好安全叫佢地乙二乙三培道九真, 有d B2已叫乙1要落培道! 而學校又真係無明確講明我地算band 幾, 所以大家估估下咁填, 填左草稿老師再幫我地俾意見再排位咁囉

民生自己人band2都部份入到啦

demo9112002 發表於 19-4-15 17:50
唔使答佢喇,晒命咋

可能妳唔會了,不用勞氣,民小分五grade,A1,A2,B1,B2,C1,如果跟出面Band 1-3,我女中間人……

Yiuyeung 發表於 19-4-15 18:01
民生自己人band2都部份入到啦

計数,應該抽獎,入唔哂。
99+25+15=大约139以下,全級208,B1-2應該大约有70-80人

小女民小今年升中,B1人,第一放民中,5/5波,第二想放九真/培道,边個機會大,第三放?:sickmil ...
禁你女係咪都算band1生?唔知乙2放銀禧得唔得呢?

2007WNIP 發表於 19-4-15 18:09
可能妳唔會了,不用勞氣,民小分五grade,A1,A2,B1,B2,C1,如果跟出面Band 1-3,我女中間人……
...

如果A1A2有100人,呢100人入硬民中,應該係B1。B1老師叫乙二填九真/培道,應該係B2,因為B2可以抽,但要睇運。如果B1唔會叫你乙二就填九真/培道。至於B2話老師叫乙一培道就奇,因為揀得培道起碼B2,B2都可以抽直屬位,只能理解為學校自動同你哋B2生分流,提高全港頭40%入中學率。

不過B2中尾入中學部唔係好事,不如揀間啱程度既B2校係真。

Yanamami 發表於 19-4-15 18:15

應該不算,中下游位置,我谂出面叫Band 2,校長咁多年分五級人

2007WNIP 發表於 19-4-15 18:18
應該不算,中下游位置,我谂出面叫Band 2,校長咁多年分五級人

禁又唔明……如屬band2, 乙1点抽band1民中呢?

民小B1應該當band 2填, b3/C 可能已經band 3, 冇直屬位優勢

little_yolky 發表於 19-4-15 18:17
如果A1A2有100人,呢100人入硬民中,應該係B1。B1老師叫乙二填九真/培道,應該係B2,因為B2可以抽,但要睇 ...

請教,宜家不是A1同A2人,主任同班主任同我講B1抽奬好唔好彩,5/5波,
好彩入,唔好彩就分去边,怕二同三已經入唒人。

Yanamami 發表於 19-4-15 18:19
禁又唔明……如屬band2, 乙1点抽band1民中呢?

但校長已出了口,如果唔選甲一同乙一係民中,即放棄自己学校,否則……

Yanamami 發表於 19-4-15 18:15

其實情意结,只想入民中,其他学校唔熟level,只望民中,入唔到,估九真/培道仲有冇位。

2007WNIP 發表於 19-4-15 18:11
計数,應該抽獎,入唔哂。
99+25+15=大约139以下,全級208,B1-2應該大约有70-80人
...

請問,25和15分別屬咩位?

YmOra 發表於 19-4-15 18:30
請問,25和15分別屬咩位?

25人自行+15人大抽奬

小女民小今年升中,B1人,第一放民中,5/5波,第二想放九真/培道,边個機會大,第三放?:sickmil ...
如果係B1人,應該必入。如果係B2,你乙二放九真/培道,可能已經無位。