用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 深水埗Band1怎樣選?
樓主: WilliamCheung05
go

深水埗Band1怎樣選? [複製鏈接]

HTLT 發表於 19-4-15 11:46
回覆 王家爸爸 的帖子

德雅是否好過黃棣珊?
幾年前黃棣珊一定好過德雅,現在德雅是否好過黃棣珊真係好難講,但係從成績變化,我睇好德雅多啲。

sophiactc 發表於 19-4-15 13:25
若乙一上智。乙二聖母玫瑰。乙三德雅。乙四至乙九 他區b1。乙十先填 b2會否太進取?
...
我估乙三之前入到既機會應該好高,所以後面點填,影響唔會太大。但係為防萬一唔好彩(可能性唔高),所以乙四之後,我會傾向於保守。

王家爸爸 發表於 19-4-15 15:47
幾年前黃棣珊一定好過德雅,現在德雅是否好過黃棣珊真係好難講,但係從成績變化,我睇好德雅多啲。 ...

黄棣珊近年冇公怖成績,真係咁差?

黃棣珊乙三、乙四唔知仲有冇位,至於翔天,上年有人話乙一都未必夠派,唔知係咪真

識幾個人都話放荃官同善德乙一,兩間都係得兩個位,今年人多仲咁進取,都好博

王家爸爸 發表於 19-4-15 15:47
幾年前黃棣珊一定好過德雅,現在德雅是否好過黃棣珊真係好難講,但係從成績變化,我睇好德雅多啲。 ...
我想請教一下,請問假設某中學乙部大抽獎有52個位,咁當中男女比例是怎樣計?男女名額各攞一半?大約26男名額和26女名額攞出來大抽獎?還是不論男女,隨機號碼靚就可以排先?因升中學童人數多了,不敢太冒險,我現在十分煩惱,都唔知放係邊個位置安全🙏🏻。

mandytanghk 發表於 19-4-15 17:14
黄棣珊近年冇公怖成績,真係咁差?
唔太清楚,但係從錦衣日行變唔知嘜衣夜行,必有原因。以件唔知嘜衣,係布衣既機會大過錦衣。

caribbean1 發表於 19-4-15 17:41
我想請教一下,請問假設某中學乙部大抽獎有52個位,咁當中男女比例是怎樣計?男女名額各攞一半?大約26男名 ...
只能估計,建議你參考學校年報(然後計算唔同年分既男女比例),從中應該可以得到啲啟示。

王家爸爸 發表於 19-4-15 15:51
我估乙三之前入到既機會應該好高,所以後面點填,影響唔會太大。但係為防萬一唔好彩(可能性唔高),所以乙 ...

王家爸爸,咁即係如set 乙四做保險線,之後盡填band 2便收工? ( 如是band 1女生), 謝謝!

BBCoffee 發表於 19-4-16 10:17
王家爸爸,咁即係如set 乙四做保險線,之後盡填band 2便收工? ( 如是band 1女生), 謝謝!
...
因為係假設小朋友係區內B1,所以最好同老師討論下,睇佢點睇。

回覆 王家爸爸 的帖子

你好,不太明你意思,想請教多些有關黃棣珊的資料,謝謝。

加菲 發表於 19-4-16 11:10
回覆 王家爸爸 的帖子

你好,不太明你意思,想請教多些有關黃棣珊的資料,謝謝。 ...
我近年無詳情研究佢哋既年報,我建議你自己詳情啲研究下。
‹ 上一主題|下一主題