用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 選科選校 HK U summer camp對該科入學有冇幫助?
go

HK U summer camp對該科入學有冇幫助?

請問HK Usummer camp對入學該科有冇幫助?

BS129 發表於 19-4-13 08:27
應該是對同學能認識該科多一點,諗清楚第日升學選擇有幫助。

醒目開學勳章

冇。
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。

箴言二十二章六節

如果你嗰個科目係需要面試或者要寫啲咩statement我覺得都有用, 當然最直接當然係你基本上分數好高

ramuza 發表於 19-4-19 18:19
如果你嗰個科目係需要面試或者要寫啲咩statement我覺得都有用, 當然最直接當然係你基本上分數好高
...

之前在HKAGE 聽升學講座,有HKU 醫科同學分享過,話除非同學在 summer camp 內有好突出表現,令教授有好印象,才有機會在面試上有些少幫助,否則如果只是上過 course, 只是同學會對該科認識多咗,但入該科不會機會大咗。

Anniemun 發表於 19-4-19 19:17
之前在HKAGE 聽升學講座,有HKU 醫科同學分享過,話除非同學在 summer camp 內有好特出表現,令教授有好印 ...

有得去interview 其實已經好叻

回覆樓主:

Yes, but for non-JUPAS 考生 only

Del..