用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳B2學校
go

將軍澳B2學校

將軍澳這麼少學校大抽獎,除了王華湘 ,慕德,呂潤財,何玉清,還有甚麼學校是B2?

lamtw2011 發表於 19-4-11 22:47
將軍澳這麼少學校大抽獎,除了王華湘 ,慕德,呂潤財,何玉清,還有甚麼學校是B2? ...

鄭裕彤,鄧英喜,寶覺,鄭植之

kelvinli0311 發表於 19-4-12 10:29
鄭裕彤,鄧英喜,寶覺,鄭植之
Thanks , 那間比較好?

回覆 lamtw2011 的帖子

#1#2  8間已按序排好

好想知邊間無咁谷?學生比較乖?老師有愛心?讀得開心的學校

ttjoett 發表於 19-4-13 17:40
好想知邊間無咁谷?學生比較乖?老師有愛心?讀得開心的學校
聽朋友說,慕德逢星期二及四放學要在學校做功課,基本上已做完。星期一或五有課外活動,星期三正常放學。老師也算ok,谷唔谷,基本B2校也會谷

lamtw2011 發表於 19-4-13 20:33
聽朋友說,慕德逢星期二及四放學要在學校做功課,基本上已做完。星期一或五有課外活動,星期三正常放學。老 ...
咁啱我現在諗緊排慕德先定呂潤財先,慕德就真係唔熟如果響學校做曬先返就都幾好,起碼有自己時間,其實我選學校最想搵學生乖,老師有愛心,都知好難既,但真係好怕好似新聞嗰d校園欺凌,睇到都心痛🤧

ttjoett 發表於 19-4-13 23:46
咁啱我現在諗緊排慕德先定呂潤財先,慕德就真係唔熟如果響學校做曬先返就都幾好,起碼有自己時間,其實我選 ...
慕德一定要填乙一,乙二冇乜機入,呂潤財乙二可以。

kelvinli0311 發表於 19-4-14 09:49
慕德一定要填乙一,乙二冇乜機入,呂潤財乙二可以。
如果三間排呢?王華湘,慕德,呂潤財排呢?其實三間都是b2好苦惱,你小朋友讀慕德?我對慕德無咩認識,網上講既人都唔多,本來諗住排呂明財先係較為近屋企而好似都唔差炸!

ttjoett 發表於 19-4-14 10:28
如果三間排呢?王華湘,慕德,呂潤財排呢?其實三間都是b2好苦惱,你小朋友讀慕德?我對慕德無咩認識,網上 ...

咁你小朋友b2頭定尾?

bb鼠 發表於 19-4-14 10:39
咁你小朋友b2頭定尾?
老師就話係b1無講係頭尾,我就覺得是b1尾,佢本身係唔鐘意讀書既,叫做聽話炸

bb鼠 發表於 19-4-14 10:39
咁你小朋友b2頭定尾?

請問b2頭尾有什麼分別?b2抽獎都係均等。反而b1c就必入。

ttjoett 發表於 19-4-14 10:43
老師就話係b1無講係頭尾,我就覺得是b1尾,佢本身係唔鐘意讀書既,叫做聽話炸 ...

上咗中學唔溫書好難搞喎⋯⋯科科都好多嘢背,如果你小朋友b1點解唔揀b1?不過如果b1去讀b2又無咁辛苦

LOKLOK89 發表於 19-4-14 10:59
請問b2頭尾有什麼分別?b2抽獎都係均等。反而b1c就必入。

抽獎無分別,不過如果b2尾去讀b2頭就可能會追唔上

bb鼠 發表於 19-4-14 11:13
上咗中學唔溫書好難搞喎⋯⋯科科都好多嘢背,如果你小朋友b1點解唔揀b1?不過如果b1去讀b2又無咁辛苦
...
我怕佢讀唔上麻,佢會溫但就唔會主動又要叫又要吹咁囉,讀b2希望佢讀得開心d,唔洗跟得太辛苦,主要係想搵較為乖既學校炸,又唔太差就已經好心足,成日怕佢比人蝦

ttjoett 發表於 19-4-13 23:46
咁啱我現在諗緊排慕德先定呂潤財先,慕德就真係唔熟如果響學校做曬先返就都幾好,起碼有自己時間,其實我選 ...
我識2個小朋友讀今年中一,他們親口說也覺得開心,說老師有愛心不錯,測驗默書也計落考試分。

回覆 lamtw2011 的帖子

多謝你的回覆!

lamtw2011 發表於 19-4-14 12:20
我識2個小朋友讀今年中一,他們親口說也覺得開心,說老師有愛心不錯,測驗默書也計落考試分。 ...

是指慕德嗎?

LOKLOK89 發表於 19-4-15 01:53
是指慕德嗎?

是啊

lamtw2011 發表於 19-4-15 07:32
是啊

謝謝告知!