用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳B2學校
樓主: lamtw2011
go

將軍澳B2學校

ttjoett 發表於 19-4-14 11:30
我怕佢讀唔上麻,佢會溫但就唔會主動又要叫又要吹咁囉,讀b2希望佢讀得開心d,唔洗跟得太辛苦,主要係想搵較 ...

咁王d學生都好乖。

回覆樓主:

有無知香島中學,校風如何?

回覆樓主:

有無人知靚次伯? 唔該

有否關於甲子何玉清的資料,今年無左簡介會,唔太清楚,但老師/社工/網上評價也是B2之選!有孩子就讀的家長,請分享一下:校風,功課壓力及學校對孩子學習成長的支援如何?

謝謝!

ttjoett 發表於 19-4-14 11:30
我怕佢讀唔上麻,佢會溫但就唔會主動又要叫又要吹咁囉,讀b2希望佢讀得開心d,唔洗跟得太辛苦,主要係想搵較 ...

Hello trijet,

最後選擇如何,可以順利取錄嗎?

請問如果band2尾有那間學校選擇?鄧英喜我睇中學簡介是band2尾,但學校話是band3?請問其實鄧英喜係咩banding

PurinBB 發表於 20-1-7 21:35
請問如果band2尾有那間學校選擇?鄧英喜我睇中學簡介是band2尾,但學校話是band3?請問其實鄧英喜係咩bandin ...

應該上升中,going to B2C 吧!

但也有用英文教其中一些科目!

張沛松也是B2C不錯的選擇啊!可以考慮一下!

請問如果鄧英喜、鄭裕彤那間校風會好些,關顧學生多些?
另外,寶覺是否band2B, 學校校風是否都唔太差

PurinBB 發表於 20-1-7 21:55
請問如果鄧英喜、鄭裕彤那間校風會好些,關顧學生多些?
另外,寶覺是否band2B, 學校校風是否都唔太差
...

寶覺2019年整體2+ >80% B3A-2C

kelvinli0311 發表於 19-4-14 09:49
慕德一定要填乙一,乙二冇乜機入,呂潤財乙二可以。

如果呂潤填乙3,高機會嗎?

wendyau 發表於 20-1-8 18:07
如果呂潤填乙3,高機會嗎?

呂中好熱門 lor!

副校長話話收緊B2A to B1C 學生now!

vin105 發表於 20-1-8 19:14
呂中好熱門 lor!

副校長話話收緊B2A to B1C 學生now!

題外話, 我去另一band 2b-c 校簡介會, 校長都話收開B1 to B2A 學生....嚇怕了不少家長

chanti 發表於 20-1-8 19:41
題外話, 我去另一band 2b-c 校簡介會, 校長都話收開B1 to B2A 學生....嚇怕了不少家長
...

他可能想吸引其他B1生入表!

我仔仔B2B, 如果去到B1C -B2A的中學就讀,我相信會比較困難!

vin105 發表於 20-1-8 19:48
他可能想吸引其他B1生入表!

我仔仔B2B, 如果去到B1C -B2A的中學就讀,我相信會比較困難!

你相信呂是B1C -B2A?那你仔2B會放棄呂中?

chanti 發表於 20-1-8 20:13
你相信呂是B1C -B2A?那你仔2B會放棄呂中?

我不信!

呂中仍是會收B2生吧!他們會全In , 所以自行想試吓!看看面試可否搶到啲分!

之前有去過呂中做模擬面試!

vin105 發表於 20-1-8 20:16
我不信!

呂中仍是會收B2生吧!他們會全In , 所以自行想試吓!看看面試可否搶到啲分!

呂中肯定係b2啦,b2頭b1尾架人都會想去將官,王華同慕德先

wendyau 發表於 20-1-8 20:27
呂中肯定係b2啦,b2頭b1尾架人都會想去將官,王華同慕德先

Agree!

分析好準確!

vin105 發表於 20-1-8 20:16
我不信!

當然收band 2 啦, 你仔B2B, 唔申請就可惜了,呢間好好, 校舍又正!可惜我住九龍,否則都考慮。我親戚仔Band 2A-B, 都申請慕德及呂中.

chanti 發表於 20-1-8 20:44
當然收band 2 啦, 你仔B2B, 唔申請就可惜了,呢間好好, 校舍又正!可惜我住九龍,否則都考慮。我親戚仔Band  ...

收到,剛剛填好四聯表,明天交表!

chanti 發表於 20-1-8 19:41
...

校長咁講真係嚇怕家長
收B1-B2A生 出B2B-C成績 咪負增值?